Terrasweer!

Het leek “in eens” mooi weer te worden in ons schitterende kikkerlandje. Al vanaf maandag vertelden we aan elkaar hoe mooi het werd afgelopen weekend. Zelf was ik er enigszins voorzichtig mee. Ik heb wel eens meegemaakt dat het schitterend weer zou worden en dan ineens a lá Nederland heel veel regen op een festival, om maar wat te noemen.

Dit keer was het echt mooi weer! In het zonnetje was het zelfs zo warm dat je met een gerust hart je favoriete spaghetti topje aan kon. Vol goede moed namen we plaats bij Huis Vermeer te Deventer. Met een nieuwe eigenaar werd het hoogtijd om dit eens te reviewen. Dat doe ik met alle liefde voor jullie 😉

Huis Vermeer

Je vindt dit hotel-restaurant op Grote Kerkhof te Deventer. Parkeerplaatsen en plekken voor je fiets genoeg en daardoor makkelijk bereikbaar. Daarnaast is het ook dichtbij de IJssel, dus een wandelingetje na je tonnetje rond te hebben gegeten kan er prima!

Ik dacht te kunnen zien aan de website dat het enigszins een oude-lullen-tent (excuse my rude) was maar als je binnenkomt denk je daar anders over. Alsof je in de nieuwste hotspot in Amsterdam stapt. Marmer, velvet, planten, mix van de juiste kleuren… Echt schitterend. Ik was aangenaam verrast!

We namen plaats in de tuin waar je zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten. Uiteindelijk namen we toch maar plaats in de schaduw want goh oh god, wat was het warm! Ge-nie-ten!

Na een kijkje te hebben genomen op de kaart (wat ik thuis al eerder had gedaan want: keuzestress!) kwam al snel onze lunch. Ik koos voor een broodje carpaccio met Parmezaanse kaas en Jaimy koos voor gerookte zalm met tonijn. Dat klinkt alsof we een aantal basic bitches zijn, maar Huis Vermeer is dat niet. Het is dan ook niet voor niets een vier sterren hotel-restaurant.

See for yourself!

Broodje carpaccio

Het was een berenlandbrood met carpaccio van rund, met pestomayonaise, pijnboompitjes & Parmezaanse kaas, voor €9,50.

Gerookte zalm met tonijn

Jaimy koos voor de huisgerookte zalm & sashimi van tonijn met Wakamé, Suki-Yaki en wasabi mayonaise én wasabi sushi, voor €13,-

Ronde 2!

Vervolgens kozen we voor een kaasplankje inclusief een glaasje port! Als je met een vinoloog op stap bent, dan moet je natuurlijk wel even out of je comfortzone om iets nieuws te proberen. Vandaar het kaasplankje met de port. Een absolute aanrader!

Ik weet zo 1, 2, 3 niet meer hoeveel dit gerecht kostte maar ik kan je vertellen: het was het waard!

Aanrader!

Nu verwacht je misschien van een vier sterren hotel-restaurant dat de rekening torenhoog zou zijn. Maar niets is minder waar! Voor ieders een lunchgerecht, twee glazen wijn (die érg lekker was trouwens!) en een kaasplankje met een glaasje port waren we €65,- kwijt. Inclusief fooi!

Ik weet natuurlijk niet hoe de kamers zijn. Maar het personeel is professioneel, vriendelijk en in voor een grapje. Er hangt een gemoedelijke sfeer waardoor je echt kan ge-nie-ten van bijvoorbeeld een eerste terrasdag! Op naar nog vele dagen terrassen!

Ik zou zegen: gaan!