Joehoe, je geen-keuken-prinses hiero!

Dat ik van eten houd (vooral alles met kaas…) dat hoef ik al helemaal niet meer duidelijk te maken. Toch gaan die twee niet altijd hand in hand: lekker willen eten en niet in de keuken willen staan. Op Pinterest en in Wunderlist houd ik recepten en inspiratie bij zodat – als ik dan eindelijk de kriebels krijg om de keuken in te gaan – niet eerst hoef te zoeken.

ik deelde al eerder mijn favoriete low cal / low carb recepten en aan de statistieken te zien vonden jullie dat leuk. Daarom deel ik vandaag a full day of eating op een vrije dag. Het was afgelopen zaterdag (je weet wel, eerste terrasdag van 2018!) en je kon deels al mee genieten op Instagram. In dit artikel deel ik alles wat ik wel en niet heb gegeten, inclusief een mislukt recept…

Kijk je mee? 

Ontbijt

Begin de dag met een dansje. Begin de dag met een lach…

Nee, ik begon de dag met een uitdaging. Namelijk voor het eerst pompoenpannenkoeken maken! Teamgenoot Stronger By Valerie Eva Louise aka @EefsHealth had dit recept gedeeld via de WhatsApp-groep en dit wilde ik maar al te graag proberen. Vriendlief’s pannenkoeken zijn namelijk waaaay too much for me, maar deze zijn wél macro-friendly!

Het recept voor de pompoenpannenkoeken!

De pannenkoeken worden lekker dik en ik haalde uiteindelijk 3 stuks uit het recept. Voor de eerste echte lekkere lentedag van het jaar koos ik als topping voor een fruitmix van mango, bosbessen, frambozen en kokossnippers. Erg lekker!

Macro’s

inclusief exotische fruitmix (50 gram) en gebakken in kokosolie

224 kcal
12 gram koolhydraten
28 gram eiwitten
4 gram vet

Pre-workout

Na mijn ontbijt was het tijd voor mijn motorrijles. Kleine update: het gaat goed! Maar er is tegelijkertijd ook nog veel werk aan de winkel. Ik vind het altijd erg intensief, dus na de les was het hoogtijd voor een kleine snack tussendoor dat diende als een pre-workout. Daarna vol gas naar de sportschool voor de derde training van de week!

Liefde voor pindakaas en hagelslag. Vroeger als bouncing fat kid noemde ik het een broodje snicker. Sneetje brood, boter, pindakaas, nutella en hagelslag. Die gewoonte heb ik afgeleerd en tegenwoordig eet ik af en toe bovenstaande goddelijke combinatie! Rijstwafel met ini mini laagje pindakaas en een klein beetje pure hageslag.

Macro’s

176 kcal
16 gram koolhydraten
5 gram eiwitten
10 gram vet

Post-workout

HA! Mijn favoriete moment van de dag, de post-workout maaltijd! Ik probeer er enigszins creatief mee om te gaan om zo af en toe wat lekkers naar binnen te kunnen werken. Iets met out of my comfort zone. Mocht ik daar geen puf voor hebben, dan blijf ik bij mijn go to recept: aardappelschijfjes met rundvlees en courgette.

Andere go to recepten zien? Zie hier mijn eetdagboek voor op een rustdag.

Deze keer ging ik voor gyros (gemarineerde varkensvlees van de Lidl) in een wrap, met huisgemaakte knoflooksaus (gooi een bende knoflookpoeder in yoghurtsaus) door ijsbergsla met komkommer en snoeptomaatjes.

Je neemt:

  • 100 gram gyros (dit kan je prima bakken zonder vet, het is vet genoeg van zichzelf)
  • 1 wrap
  • 200 gram ijsbergsla
  • halve komkommer
  • 20 snoeptomaatjes
  • 40 ml yoghurtsaus
  • knoflookpoeder naar wens

Ik heb de gyros opgebakken en daarnaast de sla combi gemaakt. Vervolgens vulde ik de wrap en wat over bleef heb ik als salade opgegeten. Erg lekker!

Macro’s

502 kcal
48 gram koolhydaten
30 gram eiwitten
21 gram vet

Avondeten (?) Soort van dan…

Ik at mijn post-workout pas rond 3 uur, dus rond half 7 maakte ik mijn avondeten. Of deed in ieder geval een poging…

Het moest namelijk bloemkoolpap worden. Maar lazy #AF deed ik de bloemkool in de magnetron (dit werkte ook bij de pompoen dus tsja…) maar vervolgens werd het geen bloemkoolpap. Wel werd het hele kleine stukjes bloemkool en aangezien ik kokosmelk erbij had gebruikt, smaakte het wel erg lekker! Dus at ik het gewoon op. Zo kon ik in ieder geval met een gevulde maag boodschappen weer doen.

Ik ga het recept voor bloemkoolpap zeker nog eens proberen want zelfs mislukt was het erg lekker!

Macro’s

80 kcal
13 gram koolhydraten
6 gram eiwitten
0 gram vet

Avondeten poging twee

Mijn gevulde maag en ik moesten dus nogmaals boodschappen doen. Er moet ten slotte wel een fatsoenlijke avondmaal op tafel komen. Na een aantal rondjes door de supermarkt ging ik voor broccoli, snoeptomaatjes, geraspte kaas (YASSS KAAS!) en een groenteburger. Erg healthy van mij hé?

Hier kon ik natuurlijk niet veel aan verpesten. Kook de broccoli, snijd de snoeptomaatjes, strooi met kaas, bak de burger. Easy does it!

Waarom het jezelf moeilijk maken als het makkelijk kan?

Macro’s

259 kcal
13 gram koolhydaten
27 gram eiwitten
9 gram vet

Snack!

Guilty pleasure! Jersey Shore gaat weer op vakantie! Guido’s, opgepompte tieten en asociaal uiterlijk en gedrag in één aflevering? Oh hell yeah! Mijn oh-zo-spannende zaterdag werd echt lit door het af te sluiten met een bakje kwark met meloen, een paasei en een glas Grand Marnier op de bank, genietende van mijn favoriete TV-personen.

En dit lieve mensen… noemen ze nou balans.

Macro’s

188 kcal
56 gram koolhydraten
14 gram eiwitten
5 gram vet

YUMMY IN MY TUMMY

Ik eet wegeteld maar liefst 7 keer op een dag. Weten wat je eet is daarbij belangrijk. Daarom track ik mijn kcal in Virtuagym, waar ik toegang toe heb gekregen via Femmevalerie. Waarom is weten wat je eet belangrijk dan?

Neem mijn snack als voorbeeld.

Een glas Grand Marnier en drie paaseitjes zijn ongeveer 180 kcal samen.

Terwijl 150 gram magere kwark met 100 gram meloen nog geen 100 kcal zijn…

‘Ja, hallo, maar kwark met meloen is lang niet zo lekker als alcohol met chocola!’ hoor ik je denken. Tsja, dat kan je vinden. Maar in hoeverre wil je dan gezond eten? In hoeverre wil je dan bijvoorbeeld afvallen? Neem dat mee in je keuzes die je maakt als je iets in je giecheltje stopt.

Dit is ook een friendly reminder aan mijzelf 😉

Terrasweer of niet. “Onuitstaandbare cravings” of niet. Je kan een stap terug nemen en denken: gaat dit mij helpen om mijn doelen te behalen? Zo ja, doe het! Zo niet, doe het niet!

Eetsmakelijk!