Er zijn van die dingen in het leven die je tegen elkaar afweegt.

Of ik fiets door de regen naar de Jumbo voor die superlekkere chocola. Of ik eet goedkope chocola van de Lidl en dan ik hoef niet door de regen te fietsen.

Of ik ga naar de tandarts. Of ik ga naar de kapper.

Wait. What?

Ja, zeker. Ik heb een ontzettend slecht gebit (thanks mom and dad!) maar ik vind het nog erger om naar de kapper te gaan.  Zelfs als het betekent dat ik verdovingen in mijn giecheltje moet, ga ik nog liever naar de tandarts dan naar de kapper.

Ik heb daadwerkelijke kappersangst.

Daar ben ik negen van de tien keer wel overheen gekomen door te zeggen van: doe alleen maar de puntjes *instant zweethandjes, trillerige stem en hartkloppingen* en dat er dan GODZIJDANK inderdaad “maar” 10 centimeter vanaf is gehaald.

Zo heel af en toe ben ik wel tevreden over de resultaten. Maar sjongejongejongejonge… Wat ben ik een veeleisende dramaqueen in de kappersstoel. Kapper-vriendinnetjes geven dan ook eerlijk toe dat ze mij liever niet knippen. Verven doe ik allang niet meer want dat is een enkeltje rechtstreeks naar de hel.

Onder het nom van een-review-voor-Allysia.nl besloot ik een nieuwe salon in Deventer te testen genaamd Salon Rebel. Eens zien hoe dat is gegaan…

Maar eerst inspiratie op doen

En waar doe je dat anders dan op Pinterest? Ik heb meerdere borden van Hairstyle 1.0 naar Hair inspo 132091.2434.09. Toch kom ik steeds weer op hetzelfde uit. Stug een nieuw bord aanmaken uiteraard en gewapend met mijn Pinterest-bord nam ik plaats in de kappersstoel!

Salon Rebel in Deventer

Via Facebook had ik al even contact gehad met Marieke, de eigenaresse van Salon Rebel. Ze was jarig 17 maart en dat heb ik gemerkt! Klanten en bekenden liepen de deur plat, ze kwamen haar feliciteren, maar ook cadeautjes brengen en even gezellig kletsen. Dat zegt heel veel over een kersverse onderneemster die nog geen half jaar haar deuren heeft geopend!

Er was taart. Dat was uiteraard al een pluspunt. Maar wat ik nog toffer vond, was de inrichting. Fris, wel hip maar niet te hip en zeker niet te druk. Je kan wachtend op je beurt een tijdschrift lezen, lekker naar buiten en een kopje koffie krijgen.

Marieke gebruikt enkel producten van Kevin.Murphy (ja, die punt hoort daar te staan). Eco-friendly en cruelty free! Het ruikt ook nog eens lekker! Helaas ruik je dat niet op de foto’s 😉 Maar ik ben heel erg blij met het resultaat!

Before

After

 

Aanrader dus?

Marieke neemt echt de tijd voor je. Samen scrollend door Pinterest, bakje koffie erbij, uitleg over hoe je een stijltang moet gebruiken om die schitterende krullen te krijgen, gezellig kletsen (héél gezellig!) en ook echt oog voor jou. Ondanks dat zij nog haar vriend moest knippen, haar verjaardagsfeestje moest voorbereiden en nog de markt op moest, bleef ze net zolang met mij bezig totdat zij tevreden was. Dat het allang na 14.00 uur (sluitingstijd op zaterdag) was geweest, maakte haar niets uit.

Je betaalt €34,50 voor wassen, knippen en deze schitterende krullen. Ik was rond half 2 aan de beurt en anderhalf uur later kwam ik uit de stoel. Achterlijk lang voor een knipbeurtje misschien, maar dit is niet zomaar een knipbeurtje, het is echt even een moment voor jezelf die je maar al te graag deelt met Marieke.

Een afspraak maak je eenvoudig online! Ik zou zeggen: doen!

Twijfels nog? Bekijk dan haar Instagram.