Ik heb de magische leeftijd van 27 jaar bereikt. Vroeger toen ik nog idealistisch en als een jonge stuiterbal door het leven ging, dacht ik dat ik niet veel ouder zou worden dan 27. Want alle grootheden overleden ook rond die leeftijd.  In ieder geval, de mensen die ik toen als grootheden zag. Klein beetje arrogant wel… Maar. Het is zover. Ik ben 27 jaar en ik ben nog langer niet van plan om dood te gaan.

Daarom vond ik het hoogtijd om dit keer wél mijn verjaardag te vieren. Vorig jaar steunde ik vriendlief tijdens zijn eerste fitness wedstrijd. Het jaar daarvoor ging ik met vriendlief naar Barcelona om het te vieren en die keer daarvoor… Kan ik mij niet eens meer herinneren.

Hoogtijd dus om een feestje te geven!

Daar hoorde natuurlijk een goede b’day outfit bij. 27 word je ten slotte maar één keer.

B’DAY OUTFIT

Ik had een idee in mijn kop. En als ik iets in mijn kop heb, dan moet dat ook uitgevoerd worden. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken met de huidige online wereld (oftewel walhalla) waar je uren lang je shoppingheart op kan halen. Maar niets was minder waar.

Het idee was namelijk een jumpsuit

Ik heb tegenwoordig een lijf waar ik trots op ben en dat wil ik maar al te graag showen. Als iets goed je heupen en je smalle taille (wat ik dus heb, my hips don’t lie) benadrukt is het een jumpsuit wel. Dus ik ging op zoek.

In Wunderlist hield ik mijn favorieten bij. Van Asos tot aan Zalando, van onbekende boutiques tot aan je standaard H&M. Maar je raadt het al… Ik kon niet kiezen.

Geld speelde natuurlijk ook een rol. De mooiste jumpsuits kwamen toch al wel snel uit op €150,- en dat vond ik toch wel iets te veel van het goede. Dan moet ik ook nog schoenen erbij. Dat snap je wel. Dilemma alom.

Maar toen…

…vond ik een jumpsuit op Zalando van Missguided! Missguided vind ik sowieso een supergaaf merk. Edgy, soms een beetje trashy – houd errvan – maar net even anders dan de andere merken. De jumpsuit was eigenlijk voor lange mensen. Altijd tof als merken verschillende collecties voor verschillende lichaamstypen hanteren. Maar lang. Dat ben ik niet. Maar ik ben wel verliefd op de jumpsuit!

Leuk om te weten: de jumpsuit is nu afgeprijsd naar €34,45!

Er stond al wel bij ‘we raden je aan om een maatje kleiner te bestellen’. Normaal heb ik maat 36, maar maat 34 was er niet. Dus bestelde ik (eigenwijs dat ik ben) maat 36. Sowieso vind ik dat jumpsuits niet mega strak horen te zitten, want bij een jumpsuit is het één of het ander. Of het zit schitterend, of je ziet er uit als een rolmopsje.

De jumpsuit kwam binnen en je raadt het al. Veelste groot! Op naar de kleermaker! *doet superwomancape om*

Na heel wat passen en meten is het volgende vermaakt aan de jumpsuit

  • De pijpen zijn zo’n 8 centimeter ingenomen
  • De armgaten zijn verkleind
  • De schouders zijn ingenomen
  • De nek is ingenomen
  • Ook het halsje is iets vermaakt

Met alle aanpassingen bij elkaar kwam het vermaken op €50,-. Ik heb het laten vermaken bij Sussie’s Kledingreparaties in Deventer (Smedenstraat voor de Deventenaren onder ons). De dames luisterden naar mijn veeleisende wensen en gaven eerlijk advies. Erg blij mee!

Goh… Kwam de jumpsuit in totaal toch nog op zo’n €98,00… 

En ik geniet ervan!

Waarom? 

Omdat ik een jumpsuit heb die ik ten eerste ontzettend mooi vind. Ik heb geen compromis gesloten zoals toch een kapmouwtje of een strakke pijp of een rits aan de achterkant (allemaal dingen die ik absoluut niet wilde). Maar ik heb een jumpsuit waar ik verliefd op ben, die als het goed is een leven lang meegaat op dit schitterende lijf en die ook nog eens perfect past.

Alle investering waard!

Oordeel zelf maar

Laat dat nieuwe levensjaar maar komen!