Het is 8 maart. Officieel de dag van de vrouw! Simpelweg: vrouwendag! Dat wij vrouwen geweldig zijn, wist je natuurlijk al. In het kader van vrouwendag ga ik – heel arrogant – opsommen wat ik geweldig vind aan mijzelf. Het is ten slotte vrouwendag, ik ben een vrouw en deze dag staat in het teken wat mij zo f#$@cking speciaal maakt als vouwzijnde.

En dat zou jij ook moeten doen!

Waarom?

Om je mindset zo te trainen dat je jezelf waardeert. In plaats van je zadeltassen (ik noem mijn bovenbenen altijd Texas and Idoha vanwege hun grootte…) vast te pakken, er in te knijpen en ze te verzuchten, kan je ze ook waarderen. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.

Begin daarom vandaag met het benoemen wat er zo geweldig aan jezelf is! Dat mag alles zijn. Het is ten slotte jouw eigen mening.

Dit is waarom ik het geweldig vind om vrouw te zijn

Ik houd van roze

Niet dat mannen geen roze kunnen of mogen dragen. Maar roze is mijn power colour! Alle soorten roze vind ik geweldig. Dat komt misschien ook wel omdat het mega gehyped is nu. Roze meubelen, roze telefoons, roze pakken voor vrouwen (staat nog steeds op mijn wishlist!). In onze woonkamer heb ik dan ook wat roze verwerkt. Maar net zoals mijn huisstijl op Allysia.nl voert roze de boventoon. Ik krijg er geen genoeg van! En dat is te zien op mijn Pinterest.

Hoe anderen mij zien

Ik zie mijzelf nou niet bepaald als je meest stoere wijfie met een gigantische additude. Oké. Behalve op een motor dan. De laatste tijd ben ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling waardoor ik ook in gesprek kom met anderen over mijzelf. Raad eens? Anderen zien mij wel als een gedreven businessvrouw die haar mannetje weet te staan. Altijd tof om dat te horen.

Maar nog mooier vind ik het als mensen mij onderschatten om ze vervolgens weg te blazen. Wanneer anderen mij zien als een “meisje” (waar ik dan op mijn beurt weer misbruik van maak in mijn voordeel) en hen overtuig dat ik gewoonweg een vrouw ben. Punt.

Girls who lift

Dat ik graag in de sportschool sta, wist je al. Maar wat ik nóg mooier vind is als ik steeds omhoog ga in mijn gewichten. Bleef ik “vroeger” hangen op 40 kg deadlift, krijg ik ondertussen al 80 kg de lucht in! Het geeft mij zo’n sterk gevoel. De mening van anderen als ‘je moet nu niet nog meer afvallen hoor’, of ‘je moet niet nog gespierder worden hoor’ motiveren mij alleen maar. Ik heb een doel voor ogen, ik heb een drang, een verlangen dat ik ga sussen. Om vervolgens weer door te bouwen. Dat bikinifitness-vuurtje is nog steeds niet gedoofd.

De beweging van de vrouw

Hatseflats. Ik gooi er even een zware titel tegen aan. Maar met ‘de beweging van de vrouw’ bedoel ik niet het heerlijke Beyoncé-loopje die menig vrouw heeft geoefend voor de spiegel, maar ik bedoel het feit dat vrouwen zichzelf en anderen steeds meer ondersteunen, helpen, motiveren, stimuleren, etc.

Er onstaan samenwerkingsplatformen zoals Het Zakenmeisje, maar ook offline vinden vrouwen elkaar steeds vaker. Zelf heb ik bijvoorbeeld de wens om een mastermind-groep op te zetten in Deventer. Ik ben er heilig van overtuigd dat er genoeg succes in de wereld is voor iedereen (wat succes dan ook maar mag betekenen voor je) en samen kan je meer bereiken dan alleen!

Interesse in deze mastermind-groep? Laat het mij weten!

I am sexy and I know it…

In het kader van save the best for last… Vrouw zijn is sexy. Je kan jezelf ontwikkelen, aankleden, uitkelden 😉 maar ook profileren tot de vrouw waarbij jij je prettig voelt. Vergis je er niet hoeveel invloed kleding kan hebben. Vergis je er niet in hoeveel invloed een lekker geurtje of schitterende lippenstift kan hebben. Maar ook juist lekker in je vel zitten in je versleten badjas, knot hoog op de kop en geen make-up. Ook dat is sexy!

Wat vind jij het beste aan vrouw zijn?