Zondagochtend, 8 uur. Ik sta met mijn zorgvuldig ingepakte tas op het station. Klaar voor het Goaldiggers Club Session

Vorig jaar zag ik het event al voorbij komen maar helaas liet mijn agenda het niet toe. Dit jaar had ik het niet echt door totdat Femke mij vroeg of ik interesse had om mee te gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. JA, IK WIL!

Zo gezegd, zo gedaan haalde ik kaarten op Valentijnsdag met 14% korting. Altijd leuk. Ook toen pas bekeek ik het programma. Wat bleek, mijn latest girlcrush Sanny Verhoeven van Sanny Zoekt Geluk komt spreken! Maar ook ultimate blogger Cynthia Schultz staat op het programma. Ik kon mijn geluk niet op.

Samen met Femke en Wieneke (co-coach van Femmevalerie) betraden we het event. Ieders met een eigen intentie.

Mijn intentie? 

Contacten leggen voor een mogelijke mastermind-groep in Deventer! 

Ik vind het heerlijk om met mijn laptop op pad gaan. Tijdens het tikken van de inleiding van deze blogpost zit ik in de trein naar het event. Ik ben nu al helemaal buzzing en dat ervaar ik ook als ik met like-minded dames aan de bak ben geweest. Bij Beans and Bagels, bij Fooddock of waar dan ook. Als ze maar goede koffie hebben!

Helaas heb ik het nog niet voor elkaar gekregen om in Deventer een groep dames bij elkaar te krijgen. Wie weet dat ik het wel in Amsterdam kon vinden. Het Universum heeft soms rare wegen, waar je voor open staat komt op je pad. Dus wie weet, vind ik wel een mastermind-groep voor in Deventer… In Amsterdam! Wie weet, wie weet…

Met deze intentie en met mijn kleine voorbereiding in gedachten was ik er klaar voor!

Ik keek mijn ogen uit… Wat een fashionable dames! Maar ook juist echt een mengelmoes. Van die zelfverzekerde ik-heb-de-wereld-al-overwonnen dames, maar ook enigszins bescheiden dames die net zo de kat uit de boom kijken als ik. Maar vooral (of nou ja… eigenlijk alleen maar) ik-heb-een-doel-dames!

We begonnen de dag met een intro van Eve Tsbjkrvbjs-nogwattes. Zij komt op social media over als een sterke powervrouw terwijl zij in het echt juist overkomt als een lieflijk persoon. Ze knalt even een dijk van een event neer en dat weet jij ook na het lezen van deze review.

De tips van Sanny Zoekt Geluk

Daarna startte Sanny. YASSS! Dit werd nu al het hoogtepunt van mijn dag. En Sanny heeft het helemaal waar gemaakt. Zoals zij is in haar vlogs, zo is ze gewoon écht. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar zij komt authentiek over.

Ik kan haar talk niet samenvatten in een aantal woorden. Daar had je simpelweg bij moeten zijn 😉 Ik heb het volledig in mij opgenomen en genoten. Maar haar tips waren dit:

Versimpel de baan waarmee je nu je brood verdient (áls je dat wilt). Kom in de survival mode (dus durf daadwerkelijk die stap te zetten) en gun jezelf de tijd (wees lief voor jezelf en blijf doorzetten; ook al duurt dat jááááren). 

De tips van Melanie Bosveld

Vervolgens gingen we over op Sales. Iets wat vrouwen wellicht wat minder ligt. Dit zijn toch vaak wat meer de hardere skills die je moet bezitten en laat ons vrouwen nou net krachtig zijn op het gebied van soft skills. Maar desalniettemin kunnen ook wij knallen op dit gebied. Dankzij Melanie Bosveld van Kult and Ace kregen we handige tools en tips aangereikt.

Zoals handige netwerk tips: ga niet zomaar naar events en voeg waarde toe aan het gesprek voor de ander en niet alleen voor jezelf. Maar ook het vaststellen van keiharde KPI’s hebben we besproken. Wel eens gedacht aan het AIDA-model?

De tips van Cynthia Schulz

Cynthia Schulz – wat mij betreft de opperblogger van ons allemaal – gaf een mini structuurjunkie masterclass. In januari is haar boek Structuurjunkie werkboek uitgekomen en sindsdien geeft zij masterclassen. Tijdens deze masterclass gaf zij de volgende tips:

  • Maak tussendoelen oftewel: deel je doel op in behapbare stappen
  • Plan deze stappen in: maak van de stappen daadwerkelijke taken. Belangrijk hierbij is om deze ook écht uit te voeren zodat je in een flow komt. Jezelf er aan houden om in actie te komen en je kan gáán!
  • Planner! Wait what? Ja, Planner! Geen agenda want een agenda is bedoeld voor afspraken. Maar plan de taken zo in dat je de werkload inzichtelijk hebt. Hierdoor heb je overzicht en kan je ook anticiperen. Zowel op onverwachte taken als op spontaniteit.
  • Maak tijd. Ja, echt het kan! Zoals elke ochtend een uur eerder opstaan of in het weekend niet meer uitslapen. Maar ook je telefoon wegleggen.
  • Kies een techniek dat voor jou werkt. Tijdens mijn baan gebruik ik de pomodoro techniek. Daar ga ik binnenkort een blog over schrijven, so stay tuned!
  • To do list. De kunst is om een to do list te maken per dag, inclusief “mag”-sectie. Taken die je vandaag “mag” doen, maar die niet verplicht zijn. Deze ga je uiteraard pas doen nadat je de andere taken hebt afgerond. Deze rond je af op basis van prio.

Daarnaast gaf Cynthia de tip We quit mail. Ik ben erg benieuwd naar dit boek en ga je er over op de hoogte houden!

LUNCH

Daar krijg je honger van, die uitgebreide talks. De lunch was tot in de puntjes verzorgd met foccacia met gegrilde groente, broodjes zalm, feta salade, warme pasta, kippenpootjes maar ook macarons en witte chocolade mousse. Je kan koffie, thee, sap en water pakken. Uiteraard was ik weer te laat met het maken van een foto…

Het was tijd om te minglen! De sfeer was supergoed en ik heb zelfs een aantal keer visitekaartjes uitgedeeld. Dat klinkt misschien gek maar na 4 jaar heb ik ein-de-lijk visitekaartjes voor Allysia.nl laten maken. Ik vind dat simpelweg spannend om mijzelf te verkopen. Stom eigenlijk. Want voor mijn werk kan ik dat wel gewoon.

Tijdens de lunch heb ik nieuwe headshot foto’s laten maken voor LinkedIn. Ik ben heel benieuwd hoe deze zijn geworden want ik heb ze zelf ook nog niet gezien.

Ook stond ik in de rij voor een 10 minuten coachingsessie met één van de aanwezigen coaches. Maar dat schoot niet op… Dus besloot ik mijn nagels te laten doen. Ook erg belangrijk natuurlijk!

En door…

Na de lunch vloog de dag eigenlijk voorbij. Voornamelijk omdat de spreker daarna – José Woldering van The Media Nanny – mij niet zo aansprak. Ze was mega nuchter wat natuurlijk heerlijk is, maar het kwam in haar talk nogal laks over waardoor ik niet mijn aandacht erbij kon houden.

Hetzelfde gold voor paneldiscussie over personal branding. Er kwam niet echt een discussie op gang alhoewel er een aantal sterke leuke grappen werden gemaakt. Ook daar kon ik mijn aandacht niet meer bijhouden.

Alhoewel… Ik denk niet dat het zozeer daaraan lag. Ik zat zo BOMVOL energie dat ik allerlei doodles heb gemaakt. Zoals van een brave goaldigger wordt verwacht had ik uiteraard mijn aantekeningenboek bij mij.

Ook niet geheel onbelangrijk. We kregen na de korte break en voor de paneldiscussie een goodiebag! Chocola, shampoo, een hangertje, drinken… Dat leidt natuurlijk ook af.

Nog eventjes door?

Na de lunch en na de korte break waren Femke en Wieneke richting huis gegaan. Ik voelde mijn grenzen van mijn comfortzone in eens heel duidelijk… Oh God… “Alleen” naar de naborrel. Toen dacht ik: nee, f$@#3ck it. Ik ga gewoon! Dus ik haalde mijn jas op, pakte een muntje aan (whoehoe, gratis drank) en vertrok naar de lounge boven.

Dat was zo geslaagd dat ik niet eens foto’s heb gemaakt. Samen met drie andere meiden deelden we onze verhalen. Ik kan je vertellen… Ik voelde mij heel klein tussen de ijzersterke vrouwen, maar wat was ik blij dat ik dat heb gedaan! Superinteressant om verhalen met elkaar te delen, elkaars wensen te horen over ondernemen maar ook om simpelweg te connecten met hen.

En nog even door!

Nee. Nee. Ik ben niet laddertje zat in Amsterdam beland. Het was ten slotte een zondag. Ik nam braaf de trein naar huis om 7 uur. Maar ik zat nog zoveel energie dat ik deze blogpost er nog even uit heb getikt! Eigenlijk tegen mijn principes in want ik ben heel principeel als het om mijn slaap gaat, maar DIT MOEST ER GEWOON NOG EVEN UIT!

Ik heb absoluut genoten van het event. Alles was tot in de puntjes geregeld. De zilveren balonnen, het roze drankje, de roze pennen, mengelmoes aan dames, het eten (oh, er was salted caramel Snicker-achtig short cake! En donuts!), de presentaties en talks. Eve kan een dijk van een event neerzetten kan ik je vertellen. Houd het in de gaten als je net zo enthousiast bent geworden als ik, want op 10 juni is de volgende editie!

Heb ik mijn intentie behaald?

Een beetje.

Of nou ja…

Ja. Ik denk het wel! Tijdens het event ontmoette ik in reallife een startende onderneemster uit Deventer. Ik vroeg haar of zij een keer samen wilde werken, kop koffie en een bagel. En dat wilde zij ook nog!

Daarnaast stond er op de enquete de vraag of Eve contact met me op mocht nemen voor eens babbelen over een volgend event. Nou… Dat mag zeker! Dat mag zelfs zo erg dat ik mijn 06 heb genoteerd. De beller is sneller!

En ik was heel blij met mijn outfit. Ook niet geheel onbelangrijk 🙂

Héérlijk! Ik ben helemaal blij, moe maar voldaan en volledig aan het nagenieten. Wat een topper was dit! 

P.s.: ken jij of ben jij een hardwerkende onderneemster/startende in de regio Deventer en vind je het leuk om samen te werken en goede koffie te drinken? Let me know!