Ik ben een keukenkluns. Vriendinnen grappen nog steeds over de verbranden gebakken eieren van vroeger. Tegenwoordig laat ik die niet maar aanbranden, maar ik snijd mijzelf nog regelmatig in de vingers – “haha”- of vergeet simpelweg dat ik aan het koken ben. MAAR! Ik heb nu drie recepten gevonden die elke keukenkluns kan klaren. Ik deel ze graag met je!

Zoete aardappel met kip uit de oven

Al een tijdje geleden kwam ik dit recept tegen op Pinterest. Ik houd van Pinterest! Je kan daar oneindig zoeken naar de leukste weetjes, lifehacks en uiteraard recepten. Zoete aardappel is één van mijn favoriete koolhydraatbron, mix het met kip en kaas en ik ben verkocht!

Ik heb het recept precies gevolgd zoals het er stond en ik heb er vier (!) dagen van gegeten! Half uurtje werk en vier dagen lang lekker smikkelen.

Het recept is van Love My Food en je vindt het hier.

Stamppot rauwe andijvie

Ook hier heb ik dagen van gegeten. Het recept is niet zo goed gelukt omdat “mijn” supermarkt (de Lidl) niet alles heeft. Onder andere nootmuskaat. Er zat niet zoveel smaak aan. Maar met wat peper en zout, klein beetje mosterd en wat augurk erbij smaakte het toch nog lekker! Goed om voor de volgende keer te weten: haal alle kruiden in huis!

Ook had ik in plaats van de spekjes magere rookworst gebruikt. Ik wilde namelijk de vette spekjes vervangen voor kipspek, maar ook dat had de Lidl niet.

Mijn collega’s vinden dat ik het niet stamppot mag noemen, omdat er geen aardappels in zitten, haha.

Het recept is van Makkelijk Afvallen en je vindt het hier.

Pittige koffie – eiwitshake

Een koffie – eiwitshake? Ja, zeker! En nee, het is niet pittig omdat er iets pittigs in zit. Maar het is pittig omdat je daadwerkelijk de koffie proeft en voelt 😉 Heerlijk als je het aan mij vraagt! Ik deed er namelijk twee espresso’s in in plaats van 1 kopje koffie.

Ik haalde er één glas uit voor tijdens mijn ontbijt en de rest nam ik mee in een shakebeker voor overdag. Ideaal!

Het recept is van Blender Bottle en je vindt het hier.

Zalm omelet met spinazie

Save the best for last! Ik houd van ei. Ik houd van zalm. Ik houd van cottage cheese. Dus deze combinatie MOEST natuurlijk de revue passeren. En oh, oh, oh, wat heb ik genoten. Met mijn bordje op schoot, dekentje erbij, Netflix aan, heb ik deze heerlijke omelet opgepeuzeld. Wel liet ik de pijnboompitten en bieslook achterwege. Dat hoefde voor mij niet zo.

Ik vond het recept op Cotton and Cream en ik kan je vertellen dat ik al vele andere lekkere recepten heb gespot!

Ziet er heerlijk uit hé? 

Het recept is dus van Cotton and Cream en je vindt het hier

IIFYM’s

Nieuwe recepten proberen zorgt voor creatief omgaan met je voeding en zo ook leren dat gezond eten ook lekker kan zijn. Je hoeft niet altijd een pizza in je giecheltje te douwen om te genieten. Dat kan ook met bovenstaande recepten. Pas ze aan zoals jij dat wilt, zodat het bij jouw macro’s past. Sinds ik volgens IIFYM’s eet, durft deze keukenkluns ook weer de keuken in! Geen standaardreceptjes meer!

Recepten die ik ga proberen houd ik bij op Pinterest of in Wunderlist. Kijk gezellig mee!