De Bikini Boss Challenge

is voorbij

 

Het is bijna een half jaar geleden dat ik de keuze maakte om gecoacht te worden door Femke van Femme Valerie. Zij bood een Bikini Boss Challenge aan: vier maanden lang elke zondag samen trainen, een huidplooimeting, gezamenlijke coaching op vooral het mentale gebied met drie andere meiden en één keer per week individuele coaching.

We zijn gestart op 3 september. Spannend dat ik het vond! Treintje naar Utrecht, andere manier van trainen, voedingsschema maar dan anders, nieuwe mensen ontmoeten, mijzelf nóg meer leren kennen. We zijn onderhand vier maanden (eigenlijk iets langer al) onderweg en afgelopen zondag was de laatste gezamenlijke sessie!

De vier maanden zijn opgerekt door Femke aangezien er een aantal zondagen niet door gingen. Femke coacht namelijk ook bikini fitness atleten naar hun beste shape op het podium. Een echt gedreven coach die de begeleiding verlengt, omdat zij dit heeft afgesproken. Zowel met zichzelf als met ons.

Ik had met mijzelf ook afgesproken om mij volledig in te zetten. 

Wat ik ook heb gedaan. Zelfs na een avondje doorhalen en dronken mijn bedje in kruipen, stond ik de volgende ochtend inclusief kater op het station richting Utrecht. Zelfs met de sneeuwstorm ben ik gegaan. Niet heel slim, aangezien ik pas half 9 ’s avonds thuis was. Even voor jouw beeldvorming, ik ben normaal rond 4 uur thuis. But I did it!

Ook maakte ik progressiefoto’s. Iets waar ik echt een hekel aan heb. Deze vallen namelijk altijd tegen, vind ik zelf. But again, I did it anyway! Ik kan het je aanraden. Zet je er even overheen, ga staan, vraag je partner om een foto te maken of doe het á La Selfie Style. Je bent jezelf later dankbaar, want écht… Als jij je volledig inzet, ga je verschil zien.

De resultaten

Kijk maar

Ik kan je vertellen… Progressiefoto’s maken is ook een vak apart! Haha. Zeker als je zo’n hobo houding hebt zoals je ziet in de laatste foto op 20 januari.

De meetbare feiten

Ik startte de Bikini Boss Challenge met 62,4 kg en ik eindigde op 57,6 kg. In vijf maanden tijd ben ik 4,8 kg verloren.

Mijn huidplooien (som van vier meetpunten) waren op 3 september 65,7 mm. Op 5 januari was dat 48,6 mm. Dat betekent een huidplooidaling van 17,1 mm.

De merkbare feiten

Bovenstaand plaatje en de cijfers zijn leuk. Maar wat voor mij voor veel meer toegevoegde waarde is, zijn de merkbare feiten. Zo kan ik lekker een pizza naar binnen schuiven zonder de volgende dag extra cardio te moeten doen van mijzelf. Ik ga niet meer compleet los in het weekend om vervolgens doordeweek weer “strak op schema te eten”. Ik geniet van alles wat ik in mijn giecheltje stop. Alles kan en alles mag!

Ik ga met plezier naar de sportschool, word elke week sterker en krijg daar supertoffe complimenten over. Ik begon de hipthrust op 50 kg en heb mijzelf ondertussen opgewerkt tot 80 kg. Hetzelfde geldt voor de Romanian Deadlift!

Ik ben ook heel anders naar mijzelf gaan kijken. Van laffe fitgirl naar serieuze fitness dame, die daarnaast ook van etentjes en wijntjes kan genieten. Ik vind mijzelf veel gezelliger, relaxter en dat straal ik ook uit.

Arrogant misschien. Maar wel de verdomde waarheid.

In deze video vertel ik je er meer over.

Hoe nu verder?

De tijd ging super snel! Voordat ik het wist was het al december en hadden we nog maar één maand te gaan tot aan de laatste gezamenlijke sessie. Ik dacht wel even… Oh, oh. En nu dan?

Ik ben namelijk nog lang niet klaar. De doelen (80/20 regel kunnen toepassen, eten loskoppelen van situaties, 17% bodyfat) heb ik dik behaald. Nu wil ik – strebertje dat ik er ben – meer. Mooiere billen bijvoorbeeld. Grotere schouders.

Alsof Femke dat aanvoelde (vast wel, want na al die coachingsessies leer je iemand echt wel kenen) bood zij mij een vervolg aan. Namelijk aansluiten bij Team Stronger By Valerie voor het aankomende half jaar. Eén keer in de maand samen trainen, een huidplooimeting en gezamenlijke maar ook individuele coachingsessies.

Ik hoefde daar niet lang over na te denken voordat ik volmonding ‘ja’ zei!

Uiteraard ga ik jullie op de hoogte houden zoals ik dat deed tijdens de Bikini Boss Challenge.

P.s.: ik vond het superspannend om deze foto’s online te zetten…

Maar beloofd is beloofd hé?