Goh, alweer een challenge?

Ja, alweer een challenge.

Zakenmeisje Challenge

Vind ik leuk. En ik doe het alleen als ik denk dat ik er wat aan heb. Dus ik vulde mijn gegevens in voor de Zakenmeisje Challenge van 2018 en ik dacht… Ik zie wel wat er gebeurt. En dit is wat er gebeurde!

Dit is wat er gebeurde

Je krijgt per dag een challenge, inclusief werkboek! Het ging van een reflectie van 2017 – wat ik eigenlijk al had gedaan – naar plannen voor 2018. Ik had al wel het één en ander in mijn hoofd, waaronder Allysia.nl optimaliseren. Want ik vind Allysia.nl zo’n leuke hobby dat ik er naast de sportschool mijn favoriete hobby van wil maken! Maar uhm, tsja… Hoe dan en uhm waar begin ik dan?

Tijdens de challenge leer jij jezelf kennen door elke dag een werkboek in te vullen. Vragen zoals ‘wat zijn je sterke en minder sterke kanten’ als ‘wat betekent vrijheid voor jou?’. Vragen die altijd handig zijn om aan jezelf te stellen. Nadat je deze vragen hebt beantwoord (fast forward want dit is alweer dag drie) maak je een vision board. De oplettende lezer heeft het al gezien, maar dit is mijn VisionBoard van 2018!

Ja, hetzelfde thema! Get it, get fit! Maar tijdens deze challenge kwam ik er achter dat ik dit nog meer in lijn wil brengen met mijzelf. Want na het heftige jaar 2017, waarin ik keihard heb moeten leren om te ontspannen, wil ik heel graag met jullie (blijven) delen hoe je kan genieten van het leven en je doelen te behalen! Maar dan geoptimaliseerd.

Het klinkt misschien nog een beetje vaag en dat is het misschien ook wel. Maar ik zit er zo vol energie van! Dan ga ik nogal van de hak op de tak. Maar dankzij deze challenge heb ik de aankomende drie maanden stapjes gepland om doelen te behalen. Waaronder

  • SEO eigen maken
  • Meer bezoekers (wist je dat ik in 2017 5000 meer bezoekers had dan in 2016? TOF Hé!)
  • Social media inzetten
  • Een 5-jarenplan
  • Een ondernemingsplan
  • Moodboards maken

Uiteindelijk allemaal in lijn met mijn grote doel: een visie!

Een visie hebben voor dit jaar – let op: dit is geen goed voornemen! – en daarmee een visie voor jezelf, wie je wilt zijn en hoe je daar komt, dat gaat je helpen!

De challenge is ondertussen voorbij, maar ik heb er heel veel aan gehad! Bovenstaande stappen heb ik als afspraken gepland in mijn agenda want bosses don’t cancel!  Ondanks dat de challenge is gericht op dames die een eigen bedrijf hebben, zie ik Allysia.nl nog steeds als een hobby. Ik kan echt mijn creatieve ei erin kwijt en ik vind het dan ook heerlijk om op deze manier bezig te zijn. Dankzij de challenge heb ik focus gekregen op mijn creatieve ei, op mijn visie.

And ofcourse… I keep you posted! 

Nieuwsgierig geworden naar Zakenmeisje? Bekijk haar toffe website hier!