De eerste uitdaging van 2018

Er kwam in eens een pop-up voorbij of ik het gratis Yoga Magazine wilde ontvangen. Toch wel handig, al die algoritmes die je interesses bij houden. Natuurlijk wil ik dat! Kom maar door! Hatseflats, ik kreeg het gratis nummer binnen, las het in één ruk uit en meldde mij direct aan voor de Yoga Challenge. Een week lang elke dag bezig zijn met yoga, dat leek mij wel wat…

De yoga challenge overleefd!

De yoga challenge was iets anders dan dat ik had verwacht. Ik had elke dag een mailtje met oefeningen daarin verwacht. Je kreeg wel elke dag een mailtje, maar in totaal drie lessen. Dat vond ik nogal karig. Maar de informatie die in de mail stond vond ik wel van toegevoegde waarde. Er stonden linkjes in naar artikelen op de site waardoor je gerichter informatie over yoga tot je kon nemen. Hoef je niet onnodig de site af te struinen.

Bij sommige dingen dacht ik wel: ‘dit wordt mij iets te yogi flowy’ maar daar kan je natuurlijk zelf voor kiezen in hoeverre je dat wilt toepassen. Ik ben dan ook zeker van mening dat heel wat dingen uit de yoga-lifestyle goed voor je zijn. MITS deze bij jou als persoon zijnde passen. Dat geldt natuurlijk voor alles. Bodybuilding, Crossfit, bankhangen, groepslessen…

De lessen

De lessen waren wel erg leuk! Goed te volgen, fijne stem van Danielle Raats, mooie locatie waar het is opgenomen, maar je kon de lessen ook volgen zonder dat je keek. Wel zo handig in sommige houdingen. Je kan de lessen gewoon thuis volgen, op je matje, dekentje erbij. Candle Junkie dat ik er ben, stak ik er ook een aantal kaarsen bij aan. He-le-maal zen.

Klik hier voor les 1 – waarin zelfcompassie centraal staat

Klik hier voor les 2 -Yin en Yang yoga in één les

Klik hier voor les 3 – een kort maar krachtige yogales

YogaTV

Ik vond de lessen zelfs zo leuk dat ik er over nadenk om een abonnement af te sluiten op YogaTV. Dit is een soort YouTube waarop meer dan 200 yogalessen staan. Je kan filteren op onderwerp, lengte, docent, stijl, niveau en taal. Ook zijn er lessen met thema’s zoals detox en meditatie. Super interessant!

Wat ik wel jammer vind is dat YogaTV vóór 2018 nog €3,50 per maand kostte en nu €4,25 per maand. Had ik misschien toch wat eerder moeten beslissen, haha.

Je hebt natuurlijk genoeg op YouTube, zoals Yoga With Adriene en Bad Yogi. Toch vond ik die lessen van YogaTV prettiger, op de één of andere manier. Eerst maar eens proberen of ik via yoga op YouTube wat vaker op de mat ga stappen of toch een abonnement afsluit op YogaTV. Wie weet, wie weet!

Ook leuk voor jou!

Hieronder heb ik mijn favoriete van deze yoga challenge opgesomd, ook leuk voor jou!

Dé drie tips om afhaken van je mat te voorkomen 

Een database met allerlei yoga-houdingen!

Ga dieper op bepaalde houdingen in met deze hart openers.

En tot slot… Mijn favoriete quote!