FRIDAY FAVORITES

Oh, wat vliegt de tijd toch. Voordat je het weet zit je al in 2019. Daar kan je om lachen, maar zo is het wel.

Daarom vind ik Oud en Nieuw ook zo overdreven. Hartstikke leuk om met zijn allen bij elkaar te zijn enzo hoor. Maar goede voornemens, new year new me bullshit en andere uit proportie getrokken onzin rond de feestdagen… Daar heb ik niet zoveel mee. Ik ben van mening dat dat op elke dag kan (eigenlijk moet). Daarom ben ik ook zo’n voorstander van persoonlijke ontwikkeling. Maar ook jezelf some slack geven, als dat is wat je nodig hebt. Dat kan ook tijdens Oud en Nieuw.

Oké, genoeg geouwehoer! De eerste week van januari is alweer zo goed als voorbij en ik heb er nog geen zinnig woord over gezegd. Wat valt er ook over te zeggen? Ik ben verder gegaan waar ik gebleven ben. We hebben alweer vette dingen op de planning staan; concerten, vakantie (whoehoe, we gaan naar Florida!), spaardoelen. Toch was het een heerlijke eerste week!

De eerste week van januari 2018

Weer ritme!

In mijn vakantie heb ik elke dag getraind. Dat viel mij zwaar. Ik had namelijk ook echt vakantie. Oké, die paar keer dat ik mijn laptop heb open gedaan om wat dingetjes af te handelen tellen niet. Want ik heb daarnaast ontzettend veel lekker gesmikkeld, ontzettend veel alcohol genuttigd en gewoonweg ge-no-ten. Maandag 1 januari had ik daarom ook bewust rust genomen en ging ik 2 januari voor de eerste keer dat jaar de sportschool in. Heerlijk! Weer een ritme, mijn quality-time momentje met mijzelf. Jep. Ik teken d’r voor!

Nieuw boek: The Universe Has Your Back

Ik kocht voor mijzelf een boek als kerstcadeau. Ja, zo ben ik. Het boek heet The Universe Has Your Back, geschreven door Gabrielle Bernstein. Door de lovende recensies kocht ik het boek. Na een kleine Google zoektocht kwam ik er achter dat zij best wel “big” is, zoals ze dat in Amerika zeggen. Het boek bevalt mij tot nu toe heel goed: meditatie tips, anekdotes, mooie quotes. Uiteraard mag je van mij een review verwachten!

Yoga Challenge

Deze week ben ik begonnen met een Yoga Challenge van Yoga Online. Ik zag in eens ergens een advertentie dat je een gratis Yoga Magazine kon aanvragen. So I did. In dat magazine stond een challenge. Van 1 tot en met 7 januari elke dag een yoga routine uitvoeren. Ik houd wel van een challenge dus ik schreef mij in. Ik vind het zelfs zo heerlijk dat ik er over nadenk om een abonnement af te sluiten! Ook hierover houd ik je uiteraard op de hoogte!

Nieuewe favoriete app: Present!

Sindskort gebruik ik ook de app ‘Present’. Door guided meditaties leer je te mediteren. Ik gaf je er al eens eerder tips over, maar eerlijk is eerlijk, de wondere wereld van YouTube doorzoeken naar geschikte meditaties… Daar heb je ’s ochtends vroeg niet zo’n zin in. Bij “toeval” kwam ik deze app tegen en ik gebruik het nu al ruim een maand… Elke dag! Oké, behalve afgelopen brakke maandag. De app is gratis, heeft verschillende soorten zogenaamed packs (basics, emotion, stress). Wat ik tot zover kan zien, is de app alleen beschikbaar op iOS.

Vriendlief is bang dat ik binnenkort alleen nog maar op blote voeten loop, dreadlocks draag en wierook brand. Maar zover zal het niet komen. Denk ik… Haha. Ik vind het tot nu toe gewoon leuk om dit soort spirituele, persoonlijke ontwikkelingen-dingen te ontdekken. Wie weet wat ervan overblijft!

Hoe was jouw eerste week?