Dit was het jaar 2017

Wat was 2017 heftig. Ik kan er niks anders van maken. Op een goede manier, maar ook op een zware manier. Het jaar begon zoals ieder jaar. Gewoon. Een nieuw jaar… Wel van alles gepland natuurlijk – vooral concerten en festivals – maar natuurlijk ook de dingen die niet op de planning stonden. Omdat ik simpelweg niet wilde dat die gebeurden. Toch, ben ik op de één of andere manier dankbaar. Ook voor de verschrikkelijke dingen…

Afscheid nemen van oma

Het ergste gebeurde in maart. Mijn lieve oma viel zo ongelukkig van de trap dat ze haar nek brak. Ik weet nog het appje van mama dat oma was gevallen. Ze heeft vast haar enkel gebroken dacht ik. Mama gaf aan dat ze tot nu nog niet veel wist. Toen begon het al te kriebelen. Dit kan niet goed zijn…

Drie maanden later is oma overleden. Gek genoeg… Dit was ontzettend speciaal. We hebben echt als familie hier naar toe mogen leven. Klinkt gek. I know. Maar dat gebeurt normaal niet. Vaak overlijdt iemand plotseling. Natuurlijk ging dit ook allemaal te snel voor ons. Maar voor oma kon het op een gegeven moment niet snel genoeg gaan. We hebben echt afscheid kunnen nemen, haar een schitterende uitvaart gegeven en als familie hiermee omgegaan.

Symptonen van een burn-out…

In mei gebeurde het volgende verschrikkelijke ding, wat ook absoluut niet op de planning stond. Ik ging aan mijn bek. Niet letterlijk. Maar als een natte vaatdoek die van het aanrecht afglijdt, kletste ik vol met mijn neppe lach op de grond. Al een tijdje liep ik met lichamelijke klachten rond, denkende dat ik iets onder de leden had. En dat had ik ook. Maar niet wat ik dacht. Ik had namelijk symptonen van een burn-out.

Daar schrok ik zo van dat ik niet kon stoppen met huilen. Het voelde alsof ik had gefaald. Ik een burn-out? Doemscenario’s kwamen stukje bij beetje naar voren. Ik vond het zelfs moeilijk om aan mijn familie te vertellen (en geloof mij, we delen zo’n beetje alles). Lieve reacties, herkenning van lezers – dankjulliewel daarvoor – en natuurlijk de best bedoelde adviezen.

Keuzes maken 1.0

Lifecoachsessies

Na 1,5 week zelfmedelijden (wat ik iedereen kan aanraden) besloot ik actie te ondernemen. Ik ging voorzichtig weer aan het werk, dankzij lieve collega’s leerde ik op mijzelf te passen en op een gegeven moment vond ik het tijd voor een stapje erbij. Ik ging twee lifecoachsessies aan met Lanne van Your New Today. Ik kreeg inzichten in mijzelf die ik niet eerder had gezien. Obsessief schoonmaken. Mijzelf verplichten altijd bezig te zijn. Niet niets kunnen doen (kan ik nog steeds niet, but working on that). Na die lifecoachsessies was het tijd om mij weer volledig te focussen op mijn werk.

Fast forward een half jaar verder… Het gaat ontzettend goed met mij! 

Eén van de beste keuzes die ik heb gemaakt afgelopen jaar. 

In plaats van SLAMfit, Allysia.nl én KB-IT koos ik er voor om mijn energie te stoppen in KB-IT. Mijn kantoorbaan waar ik mij kan en mag ontwikkelen. Een bedrijf dat toekomst is en heeft (hallo manager, lees je even mee? 🙂 true story dit namelijk) en waar ik mij maar al te graag mee bemoei. Iets wat mijn collega’s met een dikke zucht kunnen beamen. Door een keuze te maken waar ik mij op focus, kan ik mijn energie beter verdelen én ik presteer beter. Allysia.nl is mijn hobby waar ik een leuk zakcentje mee verdien. SLAMfit help ik op de achtergrond aan mee wanneer vriendlief dit vraagt. Een ondernemer kan ik mijzelf niet meer noemen en dat is maar goed ook.

Keuzes maken 2.0

Mijzelf herontdekken

Maar ik ben meer dan een IT-consultant. Ik ben ook gek op eten, de sportschool en persoonlijke doelen stellen (en vooral behalen uiteraard). Alleen had ik dat nog niet helemaal op een rijtje. Dat merkte ik dan weer in mijn werk. Ik ging of met tegenzin naar de sportschool, of ik bakte er niets van, of ik ging er te obsessief mee om. Irritatieniveau van hier tot Tokyo. Hetzelfde gold voor mijn eetgewoontes. Again besloot ik dat het tijd was om hulp in te schakelen. Via de Bikini Fitness Community kwam ik terecht bij Femke van Femmevalerie. Na wat contactmomenten en een intakegesprek via videobellen maakte ik direct de keuze. Ik ga met Femke aan mijzelf werken. Tijdens de Bikini Boss Challenge!

Fast forward – het is namelijk nu al een lang verhaal – ruim drie maanden verder. 

Ik ben 10 kilo lichter dan vorig jaar december MAAR train minder, eet gevarieerder en dat zonder schuldgevoel! Ook hiervoor geldt weer dat het één van de beste keuzes is geweest die ik afgelopen jaar heb gemaakt.

Ook tijdens deze begeleiding heb ik mijzelf herontdekt. Niet iedereen was (en is) hier even blij mee. Ik realiseer mij nu dat rust ontzettend belangrijk voor mij is, even belangrijk als naar de sportschool gaan en op mijn voeding letten. Met ‘op mijn voeding letten’ bedoel ik niet dat ik alleen maar rijst, groente en broccoli eet. Maar ik maak bewuste keuzes en geniet nu dan ook echt. Dat houdt ook in dat ik af en toe keihard nee zeg. ‘Nee, ik kan niet, ik ga naar de sportschool’. ‘Nee, vanavond even niet’. Geen leugen, geen smoesje, geen lulverhaal. Maar gewoon de waarheid.

Kom maar op, 2018!

Laatst kreeg ik een ontzettend groot compliment van een vriendin. Dat ik rust uitstraalde. Die steek ik keihard in mijn pocket.

Ik weet zelfs niet helemaal hoe ik deze blogpost moet afsluiten. Ik heb namelijk nog veel meer te vertellen. Over het stoppen met de prikpil, alle gave festivals die ik heb meegemaakt (uiteraard spande Tommorwland weer de kroon), maar ook concerten, etentjes met vriendinnen, stapavondjes inclusief kotsen van de drank. Maar ook een vast contract, samen wonen met vriendlief. Ik kan nog wel even doorgaan.

2017 was een schitterend (zwaar) jaar omdat ik heb geleerd keuzes te maken. De beste les die ik tot zover heb mogen leren. Kom maar op, 2018!