Soms, heel soms, kan je niet perfect je macro’s inpassen. Maar hey! Je wilt natuurlijk ook nog een beetje leven en een leuk leven hebben. Dat betekent dat je, door soepel om te gaan met je macro’s, zeker bepaalde uitjes niet hoeft af te zeggen. Zeker niet als deze met chocola te maken hebben.

Zo ging ik afgelopen zaterdag met een vriendin “lunchen” bij The Chocolate Company in Deventer waar we een High Choc hadden gereserveerd. Zoals de naam doet vermoeden is het een high tea (je weet wel, net zo’n eentje die ik bij Roemar heb gehad_, maar dan met ontzettend veel chocola.

Absoluut de moeite waard, of toch niet?

Review: High Choc bij de Chocolate Company in Deventer

We kwamen binnen en de tent was vol! Erg vol! Maar gelukkig hadden we gereserveerd – wat wel even moet als je van deze verwennerij wilt genieten –  en we mochten gaan zitten. Toen we plaatsnamen, vertelde de eigenaresse wel even aan haar collega dat ze daar niet zo blij mee was. We gingen namelijk een tafeltje verder zitten dan gereserveerd. Maar anders zaten we bij de deur van de wc… Logisch dus, dat we gingen verplaatsen.

Het meisje die ons hielp was erg vriendelijk en behulpzaam. Ze legde uit hoe de High Choc werkt. Je krijgt vooraf een koude of warme chocomelk, met of zonder slagroom. Vervolgens krijg je een plank met allerlei lekkere chocolade hapjes inclusief onbeperkte thee.

De chocolademelk vond ik door de sprinkles en de slagroom erg lekker. Maar zonder de slagroom en sprinkles had ik deze saai gevonden, denk ik.

Maar toen kwamen de chocolade hapjes.

Vers fruit, een chocolade fondue, voor ieders een killer brownie, voor ieders een stukje cheesecake, vier stuks bonbons, brood met chocospread, wraps van brood met zalm (die echt on-ge-lo-fe-lijk vers was). Maar ook mini marshmallows om in de chocola te dippen. En boterkoekjes!

We konden ons geluk niet op.

Het was precies genoeg voor twee personen en de dames kwamen vaak genoeg langs om de zware theepot te vullen met vers heet water.

We hebben 17,50 per persoon betaald en we zaten echt goed vol. Daarna hebben we – om de after dinner dip te voorkomen – nog even gewinkeld. Ik heb een onderzetter met een cavia erop gekocht. Als je ergens heel erg blij van wordt, moet je het ook maar gewoon kopen, toch?

Ik werd ook erg blij van de High Choc bij de Chocolate Company. Zeker aan te raden!

P.s.: ze hebben ook een webshop. Je bent gewaarschuwd.