Scheveningen, een plek om volledig op te laden

Maandag tot en met woensdag was ik eventjes – een soort van dan – van de aardbodem verdwenen. Ik plaatste nog wel het één en ander op Instagram, maar via Facebook kwamen eventjes geen artikelen online. Ook niet op Allysia.nl. Want ik ging naar Scheveningen. En ik wilde dan echt even complete rust.

So I did!

Een soort van …

Solbeach

Want in de trein checkte ik nog mijn werkmail en kon ik het niet laten om even mijn collega te appen. Van hem kreeg ik welgemeend advies dat ik niet mijn mail moet lezen. Ik stopte mijn telefoon weg en voordat ik het wist waren we in Scheveningen. Hups, ingecheckt in het Bilderberg Hotel, spullen droppen en op naar het strand.

We gingen wandelend naar Solbeach, waar we een High Wine gepland hadden staan. Vier rondes met wijntjes en hapjes. We hadden mega geluk met het weer. Het zonnetje scheen de hele middag! We hebben de hele High Wine genoten van het zonnetje. Wat een geluk, wat een geluk! De voorspellingen waren namelijk wel anders.

Het eten én de wijn waren ook supergoed. Hartstikke vers, goede porties, op elkaar afgestemd. Via Social Deal hadden we de High Wine voor €17,50 per persoon gescoord, de normale prijs is €24,50. Ook dat was het dubbel en dwars waard!

De eerste tip: neem de high wine bij Solbeach! 

In de avond hebben we met volle buikjes van de chocolade kruidnoten tv gekeken.

Ontbijt, zwemmen en sauna

Na een diepe slaap in een iets te warme kamer, gingen we naar het ontbijt. De vorige keer in Noordwijk in een NH hotel was het ontbijt to die for! Dus we hoopten eigenlijk dit keer hetzelfde. Helaas viel dat iets tegen. Er was veel minder keus maar wat er was, was redelijk goed. Jammer dat de flensjes steeds koud waren. Maar mijn favoriet: scrambled eggs met bacon waren heerlijk!

Na het ontbijt hebben we een aantal baantjes getrokken in het zwembad dat onder het Bilderberg Hotel Scheveningen ligt. Het water was net iets te koud om er te lang in te badderen. Dus vertrokken we naar de sauna. Die wel precies goed was. Heerlijk!

De tweede tip: het Bilderberg Hotel heeft een perfecte ligging! Alleen jammer van de karige “fitnesszaal”. Gelukkig maakt de sauna veel goed! 

Lunchen bij hebt Barista Café in Den Haag!

Na deze heerlijke ochtend namen we de tram naar Den Haag. We hebben geluncht bij het Barista Café in Den Haag, wat van een vriend van mijn vader is. Ik kan je vertellen… Hier moet je heen! En dat zeg ik niet omdat het een vriend van papa is. De koffie – ik had de Skinny Special (suikervrije karamel siroop en magere melk) – was zo achterlijk goed dat je hoorbaar met mij mee kon genieten. En dan heb ik het nog niet eens over de Ceasar Salad. Ik wilde deze zonder ham, de serveerster dacht met mij mee en vroeg of ik dan extra kip wilde. Oh, hell yeah! 

Ik ben een bad, bad blogger. Ik vergeet namelijk foto’s te maken van mijn eten en te bewaren in mijn filmrol, te plaatsen op Snapchat of te delen op Instagram… Hap. Slik. Weg.

De derde tip: ga lunchen bij het Bariste Café en neem ALSJEBLIEFT de Skinny Special Caramel!

Shoppen in Den Haag

Vervolgens vertrokken we te voet Den Haag in. We waren helemaal vergeten dat het Prinsjesdag was, maar gelukkig hebben we daar weinig last van gehad. We bezochten eerst de Primark, waar we elkaar al snel kwijt raakte. Ik scoorde drie truien en nieuwe panty’s voor 21 euro.

Bij T.K. Max kon ik een Essie nagellakje in het mierzoet roze niet laten liggen. Dus die nam ik mee. Leuk feitje, de Essie nagellakjes zijn daar maar €5,00 in plaats van de normale €10,00!

De vierde tip: neem een kijkje bij T.K. Max. Wel eventjes door de rommel heen kijken… Het is net of je bij de Action shopt. 

Gek doen tijdens het eten bij Crazy Piano’s

Als echte toeristen konden we natuurlijk niet wegblijven bij Crazy Piano’s. We schoven om 6 uur aan, tegelijkertijd met de pianist van de avond. We deden verzoekjes, ouwehoerde met de beste man mee en genoten van het eten. Vooral het voorgerecht was héééérlijk! Een mix van vlees, luxe bittergarnituur, vis en vooraf hadden we nog een broodje.

Mijn hoofdgerecht viel enigszins tegen. Het vlees was van de dij van de kip en daardoor niet zo mals als ik had verwacht. Maar de pianist en later ook de tweede pianist maakten veel goed. Wat een gezelligheid!

Als toetje namen we cocktails. Je weet wel, gewoon om het af te maken.

De vijfde tip: sluit aan bij Crazy Piano’s en doe vooral mee met de gekke pianisten. Is voor jezelf en voor de pianist een stuk gezelliger. 

IT bij Pathé

Maar we waren nog niet klaar! We hebben uitgebuikt tijdens de film IT in de Pathé. Wat een gave bioscoop zeg. Ontzettend groot – we moesten naar de vierde verdieping voor de film! – en ook de zaal was groot. De film was wel oké met af en toe wat schrikmomenten. Maar ik moet zeggen dat Pennywise, the dancing clown, soms ook gewoon hilarisch is…

Op.Ge.La.Den.

De drie dagen vlogen voorbij. Het was gezellig. Lekker gegeten. Supergeluk met het weer. Openbaar vervoer ging allemaal goed. Het was nagenoeg perfect! Natuurlijk heb je altijd wel dingetjes waar je over kan klagen, maar al met al, was het helemaal genieten!

De zesde tip: boek een paar daagjes Scheveningen!