Summer Favorites: als girlboss

Hups. Die titel tikte ik er zo in. Best confronterend. Meestal als ik een artikel tik, begin ik gewoon met tikken. Vervolgens komen de woorden eruit alsof ik er nog niet eens over na heb gedacht. Dus je begrijpt dat de titel enigszins confronterend is voor mij. Want een ondernemer kan ik mijzelf niet meer noemen. Althans. Dat vind ik.

Een ondernemer kan ik mijzelf niet meer noemen

Ik werk namelijk fulltime, ga “maar” 3 keer per week naar de sportschool, probeer mijn huishouden op pootjes te houden en familie en vrienden te zien. Elke week opnieuw lijkt dat een hele klus. Daarnaast wil ik er natuurlijk ook nog picobello uitzien. Het liefst om door een ringetje te halen. Maar er zitten maar een x aantal uren in de week en verdomd nog an toe, als mens zijnde MOET je ook nog slapen. En dan wel 8 uur per nacht, hé?

Ondernemen hoeft niet per definitie in je bloed te zitten, maar het moet wel kriebelen. Die drang om van iets niets te maken, of je dat nou kan of niet. Want als ondernemer hoef je ook niet overal goed in te zijn. Daar zijn namelijk weer die andere ondernemers voor. Wat dacht je van al die marketingbureau’s, boekhouders, etcetera? Zo houden we elkaar bezig.

Daarom dacht ik: voor deze Summer Favorites ga ik eens mijn favorieten delen als het op het onderwerp ondernemen aan komt. Want ondernemen is een leuk onderwerp, interessant en steeds in ontwikkeling. 

The Happy Financial

 

Ik weet niet eens meer waar ik haar tegen kwam, maar het was in ieder geval op Instagram. Haar blog gaat over het oh zo leuke onderwerp financiën. Wat praat ik raar hé? Financiën zijn helemaal niet leuk. Maar door Marjan Heemskerk  wordt het wel een stuk leuker. Ze geeft hapklare informatie op The Happy Financial, ook over de de pijnlijke financiën. Een absolute aanrader!

De Netflix-serie Girlboss

Deze mag uiteraard niet ontbreken uit de lijst. De serie Girlboss! Ik heb het boek al een flinke tijd geleden verslonden – hier kan je mijn review teruglezen – en ik was dan ook ontzettend blij dat er een serie werd gemaakt. De serie is grappig, soms een beetje te voor de hand liggend, maar kijkt ontzettend makkelijk weg. Ben je er nog niet aan te gekomen? Dan kan je deze natte zomer je hart ophalen en met een flinke dosis motivatie (en inspiratie voor te gekke outfits) aan de bak na je vakantie!

De Wunderlist app

Mijn artikel erover is nog maar net online, maar serieus! Ik krijg er geen genoeg van. Daarom deel ik hem hier gewoon nog een keer. Mijn ultimate Summer Favorite is de Wunderlist app. Zeker sinds mijn vorige Summer Favorite Lavendaire een YouTube-video plaatste over het gebruik van de Wunderlist app, kan ik niet meer zonder. Mijn shopdrang is een stuk minder, mijn taken staan allemaal overzichtelijk op één plek en ik gebruik mijn papieren agenda niet eens meer. Ik ben zó anno nu. 

Vertel dames. Support your girl! Wat is jouw ultieme favoriet als het op ondernemen aan komt?