Uitvinding van de eeuw

Dikke vette understatement “uitvinding van de eeuw” want even serieus: de Wunderlist app is echt geweldig. Nu stelt die app natuurlijk helemaal niks noppes nada voor als we geen internet, laptops, mobiele telefoon, etc. hebben maar laten we dat voor het gemak even vergeten en kijken naar dit pareltje van een app.

De Wunderlist app

De Wunderlist app is te downloaden voor iOS, Android, Windows en je laptop/computer. Maar ook tablets kunnen Wunderlist downloaden en het mooie is? Je maakt een account met een bestaand e-mailadres (wel zo makkelijk hé?), je maakt lijstjes aan – whoehoe voor lijstjes – die je kan afvinken – whoehoe voor afvinken – en dit synchroniseert allemaal met elkaar. Zo kan je je Wunderlist bijwerken on the go en weer tijdens de pas op de plaats openen om het in te zien. Zo heb ik maar één app nodig voor mijn to do’s als IT-consultant, als blogger en als girlboss.

Ik was al fan van de Wunderlist app, maar dat is sinds kort versterkt. Op het werk werd ik met een scheef oog aan gekeken. Een app om dingen te onthouden? To-do lijstjes? Ja, zeker! Je zou eens moeten zien hoe leeg mijn mailbox is. Heerlijk! Want Wunderlist kan ook linkjes, notities, bestanden en subtaken handelen. Af en toe, heel af en toe, pak ik nog een pen en papier. En dat kan natuurlijk niet in een IT-bedrijf. Na het zien van deze YouTube-video van Lavendaire – die tevens ook mijn Summer Favorite is -verban ik pen en papier op het werk voorgoed!

Mijn Wunderlist app

Ook ik heb mapjes en submapjes aangemaakt. Uiteraard met emoji’s. Girls will be girls. 

Voor Little To Do’s, die ik verplaatst naar To Do Today wanneer ik er tijd voor heb of wanneer de taakjes erg klein zijn.

Ook heb ik een Bucketlist want er zijn nog zoveel opleidingen die ik wil volgen, talen die ik wil leren en landen die ik wil bezoeken.

Maar ik heb ook mapjes voor Allysia.nl, mijn werk, SLAMfit en uiteraard een Gift List.

Tip! Houd altijd een Gift List bij. Wanneer je een persoonlijk trots momentje hebt, kan je iets van de Gift List kiezen. Sinds deze tip van een vriendin, heb ik veel minder shopdrang! Daarnaast is een Gift List ook erg handig voor je aankomende verjaardag, jubileum of ander specifiek moment.

Zo heb ik in Gift List een aantal submapjes. Deze zijn nu niet heel interessant, want het bevat twee submapjes (boeken en wish list) met een link naar mijn Bol.com-account, waar ik ook weer een lijstje bijhoud. Je snapt dat het wel efficiënt moet werken, hé? Ik ga dus niet én in mijn Wunderlist een lijstje bijhouden en op Bol.com. Vandaar dat ik in mijn Wunderlist alleen een linkje heb staan naar Bol.com. Voor nu…

Om je toch een voorbeeld te geven van de subsubmapjes – snappen we het nog? – heb ik taak ‘plankjes’ genomen. Ik ben niet alleen een luie kok, ik ben ook een luie klusser. Per dag deed ik een deel, liet ik het extreem lang drogen, om vervolgens de volgende laag aan te brengen. Maar dan wel pas de volgende dag.

 

Plankje 1 gereed. Op naar plankje 2. Dan alleen nog maar ophangen. Daar heb ik papa voor nodig, vandaar dat er een datum bij staat. Als jij dit artikel leest, hangen de plankjes en zijn alle subtaken met betrekking tot de taak ‘plankjes’ afgevinkt. Dus kan ik de taak ook weer afvinken. Vind ik leuk!

Hoe ik mijn Wunderlist app gebruik

Taken en mapjes per “levensonderdeel” 

Alle taken vallen onder TO DO, waar weer meerdere mapjes in zitten: To Do Today (kleine taakjes of taken waar ik vandaag de tijd voor heb), Little To Do (taken die uitgevoerd moeten worden maar waar ik nog de tijd voor moet vinden), Bucketlist (behoeft geen uitleg).

Allysia.nl bevat twee mapjes: plan uitwerken – ja, ik doe meer dan bloggen – en blogpost. In het submapje blogposts houd ik ideeen bij voor #noshitSherlock blogposts. Inspiratie kan ik zo’n beetje op elk moment krijgen en mijn telefoon heb ik 9 van de 10 keer bij mij. Dit geldt ook voor het mapje SLAMfit.

Klein Beernink, oftewel mijn werk, heb ik opgedeeld in opdrachtgevers, interne zaken en persoonlijke ontwikkelingen. Dit zijn ook de mapjes met de meeste links naar bestanden (nooit zomaar werkbestanden in je privé-account plaatsen, denk erom!) of andere documentatie.

Herinneringen instellen

Voor bepaalde taken stel ik herinneringen in. Zo lever ik tweewekelijks een blogpost aan voor FEM! Netwerk, die je hier terug kan lezen. Omdat ik een samenwerking ben aangegaan met deze toffe dames, vind ik het belangrijk dat ik op tijd mijn blogpost aan lever. De herinnering werkt helaas niet samen met de Fitbit, maar wel als pushmelding op je telefoon en je laptop/computer.

En het mooiste is?

De Wunderlist app is gratis en ontzettend makkelijk in gebruik! Bovenstaande kan je gebruiken, maar je kan uiteraard ook je eigen manier vinden. Ik ben daar dan ook erg benieuwd naar.

Er bestaan wel geruchten dat de Wunderlist app wordt vervangen met een app van Microsoft. Maar dat wordt al een tijdje geroepen en tot nu toe nog niet doorgezet. Gewoon

Welke app gebruik jij voor het plannen van je taken en hoe?