Take notes! Dat was alweer vijftien keer Be Your Own Boss! Ik vond het ontzettend leuk om te doen, nieuwe mensen leren kennen en een kijkje bij andere in de keuken. Vandaag zet ik alle vijftien tips voor je op een rij! Wie weet tot dat er weer een aantal Be Your Own Bosses aankomen, maar ik heb eerst iets anders voor jullie in petto. Daar later meer over!

15 x Be Your Own Boss – alle tips and tricks

BYOB #1: Nadi van Nadi Media

Nadi van Nadi Media trapte af en zei het volgende

Gewoon DOEN! Als jij wil ondernemen; go for it!

BYOB #2: Danielle van DNL foto

Danielle van DNL foto had drie handige tips voor je op een rij gezet:

1. Verzamel mensen om je heen die al een eigen bedrijf hebben, je kunt veel van ze leren! Bied een duidelijk product aan en verdiep je in de klant. Hoe jij jezelf neerzet en presenteert is erg belangrijk in het krijgen van vervolg opdrachten.

2. Geloof in je eigen concept en zorg ervoor dat je middels social media en het netwerken bekend wordt in het wereldje waar jij je op richt.

3. Zorg ervoor dat je, je creativiteit kwijt kan in je eigen bedrijf. Het is erg belangrijk dat je plezier blijft houden in het ondernemerschap! Door iets van jezelf in het bedrijf te leggen kun je iets moois neerzetten, anders kun je net zo goed in loondienst gaan. Dus; probeer buiten de kaders te denken en doe eens iets geks!

BYOB #3: Eline van ByBean

Eline van ByBean volgde haar hart en adviseert jou hetzelfde te doen:

Volg je hart. Je eerste gevoel. Doe dat waar JIJ het meest gelukkig van wordt. Of dit in eerste instantie niet heel commercieel/haalbaar is, doet er niet toe. Waar krijg jij voldoening van? Doe dat!  Als jij happy bent met je product/dienst, draag je dit ook uit. Jouw enthousiasme zal beloond worden. Want wat je geeft, krijg je terug!

BYOB #4: Aileen van Prettybusiness

Alweer de vierde op het rijtje en een echte pro als het op ondernemen aan komt, Aileen van Prettybusiness zei het volgende:

Blijf vooral volhouden en zie het harde werk als een investering. Het is soms lastig om net zo hard door te werken als je niet meteen resultaat ziet maar uiteindelijk krijg je er wel wat voor terug. En die blijdschap is dan enorm groot!

BYOB #5: Nicole van Nicole’s Choice

Nicole van – hoe kan het dan ook anders – Nicole’s Choice had een hele sterke tip:

Probeer vooral te genieten van elke stap die je zet.

BYOB #6: Livia van Liev & Hip

Livia van Liev & Hip, die maar liefst twee keer voorkomt in Be Your Own Boss, zei het volgende:

DOEN! Maak je dromen waar…

BYOB #7: José van Local Flavor

José van Local Flavour vindt het belangrijkste:”Blijf bij jezelf. Doe iets wat je leuk vindt. Klanten komen niet vanzelf. Dus durf jij potentiële klanten niet te bellen, doe het dan toch. Ga je niet graag naar netwerkbijeenkomsten, ga dan toch. Word zichtbaar! En het allerbelangrijkst: zit het allemaal tegen en loopt het niet zoals je had verwacht, zet dan door! En dan komt alles vanzelf goed.”

BYOB #8: Nicki van Tokiotours

Nicki van Tokiotours ontdekte haar bedrijf “per ongeluk” en dit heeft zij voor jou als tip:

Heb vertrouwen in jezelf en in je eigen kunnen. Ook al heb je soms tegenslagen, het komt altijd weer goed en elke ‘fout’ die je maakt is een leermoment. Houd ook je ogen en oren goed open want je weet nooit waar je, of van wie, je de gouden tip krijgt die je bedrijf weer een stap verder brengt.

BYOB #9: Joshua en Nicole van Joni Connect

Naast alle tips dat je het gewoon moet doen, moet je niet zomaar beginnen. Dat deed dit stel ook niet tijdens het opstarten van hun bedrijf. Joshua en Nicole van Joni Connect vertellen:

Begin niet zomaar ergens aan. Weet goed wat je wil en of dat ook aan zal kunnen slaan. Er komt veel bij kijken en het is vooral in het begin een onzeker bestaan. Wel merken wij dat er niets mooier is dan zelfstandig ondernemer zijn. Dus als er een goed plan staat dan zijn wij de laatste die zeggen dat je het niet moet doen. Waarom zal je je dromen volgens als je ze ook kan leven!

BYOB #10: Lanne van YourNewToday

Ik kan je uit persoonlijke ervaring vertellen dat Lanne van YourNewToday weet waar zij over praat. Ik neem haar tips dan ook van harte:

Start gewoon! Niet langer uitstellen en blijven nadenken over of, hoe en wat je gaat doen. Laat je trainen door iemand die je voor is gegaan en die goed bij jou past. Durf daarin in te investeren! Want alles zelf doen kan, maar je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, en door je te laten trainen door een ander zorg jij voor een vliegende start! You can do this! Ga voor Jouw Nieuwe Vandaag en Leef!

BYOB #11: Isabelle van Isabelle Renate la Poutré Photography

Aaaah, daar is zij weer! Een goede bekende van mij waar ik ontzettend tegen op kijk business wise. Ik ken haar vanaf de middelbare school en zie haar steeds meer groeien en groeien! De quote van Pipi Langkous is dan ook heel toepasselijk op haar verhaal, Isabelle van Isabelle Renate la Poutré Photography.

Zorg dat je voor jezelf duidelijk weet wat je precies doet. Dat klinkt misschien gek, maar bedrijven vinden het fijn als je zegt: Ik maak sfeerverslagen maar geen corporate video’s. Dan weten ze waar ze aan toe zijn. Soms mag je best een beetje bluffen als je weet dat je het kan, maar het nog nooit gedaan hebt. Zoals Pipi Langkous zegt “Ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Zo moet je ook een beetje denken.

BYOB #12: Lisan van Healthy Living Lisan

Alweer een bekende haha. Lisan ken ik via TEDxSaxion en ondanks dat ik niet meer samen met haar werk, hebben we wel contact gehouden. Zij verdiende dan ook een plaatsje in Be Your Own Boss! Positiviteit op ten top bij Lisan van Healthy Livin Lisan.

Geniet van al je successen en zet teleurstellingen om in leermomenten! Ondernemen is geduld hebben, leren en groeien.

BYOB #13: Livia en Odette van Little Beauty’s

Deze Be Your Own Boss liep iets anders dan verwacht, want Livia vertelde mij dat zij helaas het bedrijf moesten verkopen. Desalniettemin hebben Livia en Odette de volgende tip voor op het gebied van ondernemerschap:

Niet twijfelen, ga doen wat je het liefst zou willen doen. Denk niet aan waarom je het niet zou kunnen doen, maar waarom je het wél zou kunnen doen!

BYOB #14: Marieke van Zorra Libre

Ook Marieke van Zorra Libre is een bekende via TEDxSaxion. Ik ken haar als een enthousiaste, actieve en gezellige dame die niet bang is om haar handjes uit de mouwen te steken. Ik herken haar volledig in haar verhaal! Tip van Marieke:

DOEN! En geloof mij, dat is moeilijker dan het lijkt 😉 Vaak ben je te streng voor jezelf. Dus geef jezelf de credits en respect die anderen je geven. Dat doen ze niet voor niets.

BYOB #15: Louella van Fitaddict.nl

En als laatste was Louella van Fitaddict.nl aan de beurt. Al tijden volg ik haar op Instagram en ik vind haar een echte baas, hoe zij is omgegaan met haar transformatie en eigen bedrijfje. Ze heeft de volgende tip voor je:

Maak een plan, een moodboard en een overzicht van al je doelen. Wekelijkse doelen, maandelijkse doelen, jaarlijkse doelen, dat houdt je scherp en zo blijf je continu bezig met het verbeteren en optimaliseren van alles waar je mee bezig bent. En zorg er voor dat je de juiste mensen om je heen hebt. Positieve mensen en mensen met veel kennis waar je van kunt leren. Onwijs belangrijk!

Dames, bedankt!

Ik wil alle dames bedanken die mee hebben gedaan aan deze rubriek Be Your Own Boss. Supertof om het te mogen doen en jullie verhalen te mogen lezen. Zoveel verschillende mensen en zoveel verschillende businessen. Talking about motivation, right?