In de tiende Be Your Own Boss vertelt dit keer Lanne over haar eigen bedrijf, genaamd YourNewToday. Zij helpt anderen ontdekken wat ze écht willen in hun Leven en dat ook werkelijk te gaan DOEN!. Ja, dat klinkt misschien zweverig, maar na het lezen van haar verhaal wil je haar zeker spreken!

Be Your Own Boss #10

Lanne van YourNewToday

Wie ben jij?

Hi! Mijn naam is Lanne van Delft. Ik ben 29 jaar en samen met mijn Allerliefste lief ben ik in augustus 2016 verhuisd naar Stockholm. Ik ben dol op yoga, eet graag gezond, maar ben ook verliefd op Tony! Met verse thee kun je mij ontzettend blij maken, maar met een goeie latte krijg je ook een lach op mijn gezicht. Ik schrijf graag, ik dicht soms en hou van kaarslicht en leuke dingen doen met vrienden en familie.

Wat voor bedrijf heb je?

Mijn bedrijf heet YourNewToday. Ik train meiden online in het weten en dóen wat ze willen. Ik train hen iedere dag te kiezen voor hun nieuwe vandaag. Hun leven waarin zij gaan voor wat ze willen! Heel tof en inspirerend om te mogen doen!

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?

Begin 2016 startte ik na een intense periode met mijn blog, LanneLeeft. Ik twijfelde niet meer aan mijn kunnen en was niet meer bang voor wat anderen van mijn blogs en openheid zouden vinden. Ik ging ‘gewoon’ voor wat ik graag wilde doen. Voor wat mij blij maakt!  Het leuke is, dat hier als vanzelf mijn bedrijf uit is ontstaan. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik mensen inspireerde met mijn blogs en mensen zochten me vaker op om eens met me te sparren over waar zij tegenaan liepen. Nu is dat mijn werk, mijn eigen bedrijf. Ik heb nooit echt bedacht een eigen bedrijf te beginnen, maar opeens leek het heel logisch. Er was geen ontkomen aan, het ontstond ‘gewoon’.

Van waar de naam?

Vaak wachten we af tot het juiste moment. Stellen we uit wat we het liefst zouden willen doen, omdat we twijfelen aan onszelf of niet goed weten waar te beginnen bijvoorbeeld. Ook vinden veel meiden met wie ik werk het vaak lastig écht voor zichzelf te kiezen en verwachtingen (die we onszelf vaak zelf opleggen) naast zich neer te leggen en ruimte te geven aan wat we zelf écht willen. Daar wil ik verandering in brengen. Samen met de meiden met wie ik werk ga ik op zoek naar wat zij nodig hebben om hun nieuwe vandaag te creëren. Ik wil echt dat het een way of life wordt.

Wat voor missie/visie heeft jouw bedrijf?

Mijn streven is zoveel mogelijk meiden hun Nieuwe Vandaag te helpen creëren. Los van alle verwachtingen die we onszelf opleggen en die we van onze omgeving ervaren. Echt je eigen ding doen als het ware. Gaan voor wat jou echt blij maakt en voor wie nog niet precies weet wat dat is: gaan we dat natuurlijk eerst ontdekken met behulp van allerlei leuke opdrachten en nieuwe kennis.

Heb je getwijfeld?

Nee, eigenlijk helemaal niet. Nadat ik mijn blog startte en daar steeds meer tijd aan besteedde, kwam de mogelijkheid om naar het buitenland te verhuizen. Stockholm dus. Dit was het laatste zetje dat ik nodig had om mijn baan als logopedist op te zeggen en nu te gaan voor waar ik stiekem al veel langer van droomde. Anderen helpen ontdekken wat het leukste in het leven is. Doen wat jou blij maakt. Echt Leven! Je energiek en enthousiast voelen en de ervaring dat er altijd een keuze is. Dat je altijd invloed hebt op de situatie.

Wat zijn jouw successen? Klein of groot.

Iedere keer als ik samen met iemand die ontdekkingsreis start en aan het eind van de dag het enthousiasme en de positieve energie van die ander voel, is dat voor mij een groot succes. Dat is echt iets waarvoor ik super dankbaar ben en waar ik ontzettend trots op ben, dit nu te mogen doen. Zo tof!

Wat was een mislukking?

Ik ben impulsief en ‘leer’ vooral door te Doen! Dat gaat weleens samen met ‘niet de meest effectieve weg’ 😉, maar in echt fouten maken geloof ik niet meer. Zoals Deepak Chopra zegt: “Falen bestaat eigenlijk niet. Wat wij falen noemen, is een manier om te leren wat de juiste weg is om iets te doen.” Dat vind ik een mooie uitspraak.
Door iets als een fout of mislukking te bestempelen benadruk je wat er ‘fout’ is gegaan. Dat helpt je uiteindelijk niet verder. Ik focus liever op wat ik wél wil, en pas daarop mijn strategie aan. En natuurlijk.. soms is dat echt wel makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel iets waaraan ik mezelf steeds weer probeer te herinneren. Ondernemen is een proces, dat is nooit ‘klaar’. Ik blijf er steeds nieuwe dingen in ontdekken, dat is voor mij juist ook wat het leuk maakt!

Welke eigenschappen van het ondernemerschap vindt je het vervelendst?

Van administratie houd ik niet. Gelukkig helpt mijn Allerliefste lief me hier mee, dat is superfijn!

Welke eigenschappen van het ondernemerschap vindt je het leukst?

Het feit dat ik echt alles zelf kan en mag bedenken vind ik superchill. Soms is het ook echt nog wel iets waarin ik mijn weg aan het vinden ben. Het voelt soms nog een beetje gek dat ik echt alles helemaal zelf kan beslissen en dat het echt oke is als ik op een rustige ochtend gewoon in mijn badjas op de bank aan het werk ben en dan pas ga douchen. Maar dat is op dat moment wat mij blij maakt, dus doe ik dat! En dat kan! Hoe chill! 😊 Daar ben ik ook best trots op, eigenlijk!

Zijn er dingen die anders had willen doen?

Nope!

Wat is jouw tip voor beginnende ondernemers?

Start gewoon! Niet langer uitstellen en blijven nadenken over of, hoe en wat je gaat doen. Laat je trainen door iemand die je voor is gegaan en die goed bij jou past. Durf daarin in te investeren! Want alles zelf doen kan, maar je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, en door je te laten trainen door een ander zorg jij voor een vliegende start! You can do this! Ga voor Jouw Nieuwe Vandaag en Leef!

Allysia.nl zou Allysia.nl niet zijn zonder een aantal vragen over sport en voeding. Bij deze! 

Doe je aan sport?

Ik hou van yoga, dit doe ik één keer per week in mijn Zweedse yoga klas. De rest van de week doe ik dit regelmatig in de woonkamer. Verder wandel ik veel door Stockholm. Lekker een power walk door één van de vele parken hier in Stockholm, een rustgevend muziekje of een interessante podcast aan en gaan!

 Vindt je het belangrijk om met voeding/gezondheid bezig te zijn?

Ik hou van gezond en lekker eten! We eten minimaal 3x per week vegetarisch, ik maak mijn eigen granola en ik drink veel water en verse thee. De Zweedse traditie van een fika (om 11 en 16 uur iets lekkers met een latte) past wat mij betreft prima binnen mijn gezonde levensstijl, ik hou namelijk gewoon van een lekker gebakje op zijn tijd, daar word ik blij van!

In hoeverre draagt dit bij aan jouw ondernemerschap denk je?

Mijzelf fit en energiek voelen is een superbelangrijk onderdeel van mijn Nieuwe Vandaag! Voor mij betekent dat goed voor mezelf zorgen en altijd goed blijven ‘voelen’ wat mijn lichaam nodig heeft. Op die manier haal ik het beste uit mijzelf en mijn bedrijf.

Wat is je favoriete recept en wil je die met ons delen?

Ik ben dol op een plaattaart met rode biet, zoete aardappel, sesamzaad en tijm.
De rode bieten en zoete aardappel schillen, in heel dunne plakjes snijden. Apart in een pan blancheren. Bekleed een bakplaat met bladerdeeg en leg daar de geblancheerde rode biet- en zoete aardappelschijfes in rijen op. Besprenkelen met een lekkere olijfolie, verse tijm en sesamzaad. De randjes van het bladerdeeg besmeren met opgeklopt ei en dan de plaattaart in de oven voor zo’n 30 minuten op 200 graden. Meestal maak ik er een lekkere salade bij. Heel simpel en hartstikke lekker!

Ha, grappig! Ik ben ook gek op plaattaart! Lanne bedankt voor je leuke verhaal, wat gaaf helemaal vanuit Stockholm!

Wil jij nou ook in Be Your Own Boss? Mail mij dan op machielsen.a@gmail.com. 

Facebook

Instagram

Website