20150615-wb-enschede-085_dsc8462-aangepast

Dacht je ook ‘auw’ toen je de titel las? Ik dacht zelfs ‘OMG, hell no’ toen ik het voorstel kreeg van Els. Els is zelfstandig ondernemer en heeft onderhand 3 filialen waar zij waxt. In de filialen genaamd Wax and Beauty in Deventer, Apeldoorn en Enschede kan je terecht voor verschillende behandelingen. Ik ging voor de FULL Brazilian Wax.

Vaak ben je te bang

Ondanks dat ik in eerste instantie ‘OMG, hell no’ dacht, ging ik even na bij mezelf. Vaak ben je te bang. Nieuwe ervaringen moet je eigenlijk nooit uit de weg gaan. Waarom zou ik het eigenlijk niet doen? Daarom ging ik toch op het aanbod in van Els en zodoende hadden we een samenwerking. Zij ging mij waxen en ik deel mijn ervaring op Allysia.nl.

Op een donkere avond vertrok ik in de trein richting Enschede. Ik was toch wel een tikje zenuwachtig. Al snel werden de zenuwen erger en erger. Gelukkig zag Els het aan mij. Ze gaf mij een kopje thee en wist mijn zenuwen enigszins te kalmeren. Toen was het moment suprême daar. Broek uit!

In de vlinderhouding lig je met je blote doos voor een compleet vreemde. Maar het voelde niet raar. Els maakt een gezellig praatje met je en vergeet niet, dit is voor haar dagelijkse kost. Na het reinigen wordt de warme wax aangebracht, klets Els met je en dan bereid ze je voor: “ik ga nu de eerste laag eraf halen”. Hoppa!

Dan nu: het gedeelte FULL Brazilian. Voor degenen die niet weten wat dit is: een full Brazilian is inclusief – komt ‘ie dan he? – anus. Na de voorkant is de achterkant aan de beurt. Je helpt Els letterlijk een handje mee. Zeker als je een kont hebt zoals die van mij. Je gaat op je buik liggen en je houdt je billen uit elkaar zodat zij de ruimte heeft om de behandeling uhm… zeg maar… volledig af te ronden. Als je het hebt over nieuwe ervaringen, dan is dit zeker een nieuwe ervaring!

Ik ga het niet mooier maken dan dat het is. Waxen is niet bepaald fijn. Verreweg van prettig. Maar… Nu komt een hele grote maar. Het valt ook ontzettend mee! En dat is heel wat, coming from me, schijterd eerste klas. De pijn is er nog geen 4 seconden. Na de algehele behandeling voel je er zelfs niets meer van. En dat anus-gedeelte? Ook totaal niet meer awkward na 1 seconde.

De voordelen

allysianlwaxandbeautyenschede-2

De behandeling heb je niet voor niets natuurlijk. Daar zitten een aantal grote voordelen aan.

Nummer 1: je bent daadwerkelijk helemaal kaal. Geen rare bultjes van het scheren, geen verdwaald haartje ergens, je bent écht kaal. Natuurlijk kan je ook aan Els of één van de andere dames vragen of ze iets kunnen laten zitten, zoals een streepje. Aan jou de keus.

Nummer 2: je hebt er voor een aantal weken geen omkijken meer naar. Elke keer als ik naar de wc ging of ging douchen dacht ik: oh ja… alles is weg. Het geeft een fijn en schoon gevoel.

Nummer 3: er wordt echt rekening gehouden met jou. Ik kan slecht tegen warmte en begin al snel te miepen als iets heet is. Zodra ik de wax voelde dacht ik AUW TE HEET! Els nam haar tijd om mij te kalmeren, deed de warme wax op mijn arm waardoor ik besefte dat ik mij aanstelde. Ook zorgde zij met ademhalingsoefeningen ervoor dat ik ontspande. Zo gaan alle dames van Wax and Beauty met hun klanten om. Of je nou een mietje bent of niet.

Nummer 4: je bent trots op jezelf. Zodra je het hebt gedaan (terwijl jij eigenlijk niets doet, moet je nagaan), ben je trots op jezelf! Dat mag ook! Je bent daar wel mooi even gaan liggen en je hebt een nieuwe ervaring opgedaan.

Houd er rekening mee dat je eerst een aantal behandelingen moet ondergaan voordat je helemaal haarloos bent. Je haartjes groeien namelijk lekker eigenwijs en ieders op hun eigen tempo. In het begin ziet dat er een beetje raar uit. Net zoals vroeger, toen je voor het eerst schaamhaar kreeg. Je voelt je dus direct een stuk jonger 😉 Kijk voor meer informatie tussen de tips op de website van Wax and Beauty.

Wax and Beauty in Enschede

allysianlwaxandbeautyenschede-3

Ik koos er voor om de behandelingen in Enschede te doen. Dichtbij de Primark (voordeel!), ook in de avonden open (voordeel!) en bereikbaar met auto en openbaar vervoer (voordeel!). Allemaal voordelen als je het aan mij vraagt. De studio is uiteraard schoon, waar rust uitstraalt. De cabine waarin wordt gewaxt is een afgesloten ruimte waar je echt alleen bent met degene die jou behandelt. Geen last van wachtende klanten dus. Er is nagedacht over de inrichting waardoor het een soort spa-gevoel creëert. Een heerlijk moment voor jezelf.

Naast een full Brazilian kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor het waxen van je oksel of bovenlip. Ook heeft Wax and Beauty een speciale manier om je wenkbrauwen te laten matchen bij jouw gezicht. Binnenkort hier meer over op Allysia.nl!

Ik ben erg tevreden met het resultaat, de manier van de behandeling op zowel lichamelijk als persoonlijk vlak. Ik raad het dan ook iedereen aan om minimaal 2 a 3 behandelingen te ondergaan, al is het maar voor de ervaring!

Liefs, Allysia 4 klein