Nieuw op Allysia.nl: Be Your Own Boss! Eens in de zoveel tijd geef ik mede-girlbosses en mede-manbosses een plekje op deze site om hun verhaal te delen als het om ondernemen gaat. De kop wordt afgebeten door Nadi, van Nadi Media. Voor de oplettende lezers onder ons, zij is dé content manager van TEDxSaxionUniversity!

Be Your Own Boss #1

Nadi van Nadi Media

nadi3allysianl

Wie ben jij?

Hi! Ik ben Nadi Zoetebier. Opgeleid tot online marketeer en werkzaam als webredacteur & contentspecialist bij Saxion. Daarnaast ben ik ZZP’er onder de naam Nadi Media en kan je mij inhuren voor het maken van bijvoorbeeld (product)foto’s of video’s, social media content en online strategieën. Dit doe ik allemaal vanuit mijn grote passie voor online communicatie en contentcreatie.

Wat voor bedrijf heb je?

Mijn eigen bedrijfje heet Nadi Media. Als freelance online marketing- en contentspecialist uit Eibergen help ik lokale ondernemers op weg met hun online identiteit, creeer ik content voor diverse (social) kanalen en fotografeer ik babies en bruiloften. Lekker divers dus!

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?

Ik heb, zo vind ik zelf, van mijn hobby mijn werk gemaakt. Zelf heb ik nooit het idee gehad om me in te schrijven voor de Kamer van Koophandel: mijn omgeving zag al eerder dat het wat voor mij was dan ik zelf. Ik ben nu nog jong, ik heb tijd (in de avonden en in het weekend) en ik wil gewoon lekker aan de slag. Het is ook geen moeten (ik heb een hele fijne vaste baan) en ik heb alleen maar opdrachten die ik zelf ook echt leuk vind. Echt een onwijs toffe ‘hobby’ dus!

Van waar de naam?

Ha, die is ontstaan vanuit mijn voornaam (Nadi) en de brede diensten (media) die ik aanbied. Daar heb ik trouwens niet lang over na hoeven denken.

Wat voor missie/visie heeft jouw bedrijf?

Mijn missie is écht om ondernemers te helpen. Ik schrijf niet alleen een strategie, ik zorg er ook voor dat het bedrijf alles zélf kan uitvoeren. Ik draag mijn kennis over, zodat de ondernemer alles zelf kan implementeren in eigen werkwijzes. Daarnaast wil ik het ‘echt’ houden. Als je mij inhuurt om je newborn baby te fotograferen of filmen, dan krijg je beelden die écht het leven met een pasgeboren baby weergeven. In je eigen huis, in je eigen omgeving. En ik neem daar ook graag de tijd voor, omdat ik wil dat men na een paar jaar nog steeds ‘het gevoel van toen’ kan terughalen, toen hun kleine nog een baby was.

nadi2allysianl

Heb je getwijfeld?

Nee hoor!

Wat zijn jouw successen? Klein of groot.

Ik wil mijn successen niet uitdrukken in afgeronde projecten, opgeleverde video’s of toffe klussen. Mijn succes zit ‘m in het geluk dat ik uit het ondernemerschap haal. De vrijheid die het mij geeft om nieuwe mensen te leren kennen en een ieder te helpen bij vraagstukken. Ik geniet ervan om bij een bedrijf achter de schermen te kunnen kijken. Daar leer ik ook weer van. Ik ben weleens om 4:00 uur ’s ochtends opgestaan omdat ik vanaf 5:00 uur met mijn camera set-up klaar moest staan bij een lokale bakker. Daar kom je normaal nooit zo vroeg!

Wat was een mislukking?

Poeh, daar vraag je me wat. Ik lever nooit iets op waar ik niet achter sta. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik een medewerker had gefilmd en nog voor ik die video kon opleveren was die medewerker daar niet meer aan het werk. Dat is dan wel jammer, want die beelden kon ik niet meer gebruiken.

Welke eigenschappen van het ondernemerschap vindt je het vervelendst?

Ik ben niet een administratief wonder, maar ik ben met mijn onderneming ‘te klein’ om het echt vervelend te vinden. Voor nu dus geen vervelende eigenschappen van het ondernemerschap!

Welke eigenschappen van het ondernemerschap vindt je het leukst?

Mensen leren kennen, nieuwe dingen leren… als ondernemer (in ieder geval in mijn vakgebied) ben je jezelf verplicht om altijd up-to-date te blijven. Dat deed ik toch al, maar nu kan ik nieuwe trends ook direct toepassen.

Zijn er dingen die anders had willen doen?

Nee hoor, het komt zoals het komt.

Wat is jouw tip voor beginnende ondernemers?

Gewoon DOEN! Als jij wil ondernemen; go for it!

nadi1allysianl

Allysia.nl zou niet Allysia.nl zijn als we niet een paar fitness gerelateerde vragen stellen. Bij deze!

Wat is jouw favoriete gezonde recept?

Ik ben echt een konijn als het gaat om eten: veel groen en salades. Mijn favoriete gezonde gerecht is couscous salade à la Nadi! Ik vind couscous heerlijk en op een warme zomerdag is dit gerecht een topper. Het klaarmaken van couscous ging me trouwens niet meteen goed af; pas na drie pogingen leek het er op. Inmiddels gaat dat heel erg goed. Voeg er naar smaak nog cherrytomaatjes, feta-kaas, pijnboompitjes, rucola, gele paprika en bos-ui aan toe en smullen maar! Zelfs mijn ik-ben-niet-zo-van-de-salades-vriendje vindt het lekker. Bonustip voor de niet-vegetariërs: voeg stukjes gerookte kip door de salade.

Doe je aan sport?

Nou, de ene maand sport ik wat meer dan de andere maand. Ik wandel een aantal keer in de week en probeer in mijn pauzes (tussen de middag) te bewegen door een rondje te maken in het park. Verder doe ik regelmatig wat Zumba-moves in mijn woonkamer en til ik kratjes bier naar mijn appartement (twee hoog). Telt dat ook?

 Vind je het belangrijk om met voeding/gezondheid bezig te zijn?

Ja zeker, je voeding is de motor van je lichaam! Ik probeer altijd aan genoeg groenten en fruit te komen, en lukt me dat om wat voor reden dan toch niet, dan zet ik mijn geheime wapen in: een slowjuicer! Heerlijk om verse fruit- en groentesapjes mee te maken. Een sportschool abonnement heb ik dus niet, maar ik vind het echt onwijs belangrijk dat ik wel genoeg beweeg. Vandaar mijn wandelsessies in de avonduren (overigens gelijk een fijne reden om de camera mee te nemen voor wat mooie plaatjes van het Eibergse landschap).

In hoeverre draagt dit bij aan jouw ondernemerschap denk je?

Geen idee, eerlijk gezegd. Ik merk wel dat ik veel meer energie heb als ik gezond(er) eet en leef. En gezonde drankjes en gerechten staan natuurlijk fantastisch op Instagram! #foodporn

Bedankt voor jouw verhaal Nadi!

Wil jij nou ook shinen in Be Your Own Boss? Mail mij dan op machielsen.a@gmail.com.

Liefs, Allysia 4 klein