Het was weer zover. Tijd voor een bodycheck! Op 31 januari had ik mijn laatste check gehad – waar ook shocking foto’s zijn gemaakt die ik vandaag pas met je durf te delen – en op 25 februari heb ik weer een bodycheck gehad. Lig ik op schema? Want het #shredding, #cutting, #fatloss (vergeet ik nog andere hippe hashtags?) moet nu toch echt wel op gang zijn!

BODYCHECK: Lig ik op schema?

31 januari.

Ik had een bodycheck na een half jaar bulken, en een maand “cutting”. Tikkeltje zenuwachtig wel. Want ik had mij niet zo strikt gehouden aan mijn voedingsschema. Lekker hier en daar smikkelen, buiten de deur eten, genieten van een wijntje. De resultaten van de bodycheck op 31 januari waren als volgt.

65,2 kg
85,5 cm taille
24,1% vet

25 februari.

Maar toen was het 25 februari. De afgelopen weken was ik gemotiveerd, erg gemotiveerd zelfs, om een tandje harder te lopen. Dat deed ik dan ook. Met een aangepast voedingsschema ging ik keihard aan de bak. Totdat mijn rug zei: KNAK! Leuk he? Even een rijmpje tussen door. Waar het op neer komt, van de vier weken een tandje harder  lopen, heb ik 3 weken minder hard kunnen lopen. De laatste week heb ik zelfs alleen cardio gedaan. Tot mijn grote frustratie…

Gelukkig heeft mijn plan er niet onder geleden. De klemmetjes werden weer gezet, de centimeters bij elkaar opgeteld en ja hoor! Progress!

62,3 kg
80 cm taille
22,3% vet

Precies op schema zelfs! Het doel was tussen de 22,0 en 22,5% vet. Die centimeters bij mijn taille ben ik ook echt heel blij mee. Het plan blijft hetzelfde. Verlagen in bodyfat waardoor hopelijk mijn hard verdiende spiermassa zichtbaar wordt. Voor nu houd ik dit schema nog aan. Het werkt blijkbaar!

Progressiefoto’s

Zoals ik al aangaf in de inleiding: bij deze de foto’s die ik eerder niet durfde te delen. Tsja, niet zo eerlijk als je normaal van mij gewend bent. Maar na het zien van deze foto’s dacht ik: hooooooooo eens even. Aan de bak Allysia! Daarom durf ik de foto’s nu wel (met een tikkeltje trots en hypocriet) te delen! Links januari, rechts februari.

allysianl-bodycheck25feb

Ik zei het je toch? Schrikken!

Zo zie je maar weer. Training is niet alles. Maar juist de combinatie van training, voedsel, rust en luisteren naar jouw lichaam geeft je de resultaten die je wilt. Daarnaast kan je natuurlijk nog anderen dingen doen, zoals je progressie bijhouden.

Overigens is alles weer goed met mijn rug. Eigenwijs als ik ben, nam ik te weinig rust waardoor ik uiteindelijk de laatste week alleen cardio kon doen. Een bezoekje aan de fysio loste het probleem op.

Oh jongens, ik kan haast niet wachten op de volgende bodycheck, gepland op 11 maart! Wie weet wat voor progressiefoto’s ik dan heb #moehaha.

Liefs, Allysia 4 klein