Oh jongens… Daar gaan we dan! Aftellen tot aan de zomer. Wat? In februari al? Ja zeker! Nummer 1: de tijd gaat sneller dan je denkt. Nummer 2: de zomer kan in Nederland dichterbij zijn dan je denkt. Nummer 3: er kan van alles gebeuren waardoor je vertraging op loopt in het behalen van je doelen. Daarom begin ik alvast met voorbereidend werk. Een strakker voedingsschema, regelmatiger bodychecks en meer gerichte focus op mijn training.

Tijd voor het echte werk!

echtewerkvoedingsschema

Het is mij al eens eerder gelukt. Een vetpercentage van 15,6%! Dat is zo goed als podium-ready vet. Maar helaas was de rest van mijn lichaam dat niet. Laat ik voorop stellen dat ik nog niet heb besloten of ik ooit wel of helemaal niet mee ga doen aan een fitnesswedstrijd. Sander heeft 19 maart zijn eerste wedstrijd, ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden. De voorbereidingen vind ik in ieder geval al heel erg tof!

Terugkomend op “tijd voor het echte werk”… Na een half jaar bulken ga ik nu weer afvallen. Hopelijk – fingers crossed, schietgebedjes en heel veel aaien over mijn spieren – blijft er spiermassa over. Om dat fysiek van vorig jaar te verbeteren. Daarbij is voeding (naast training en rust) belangrijk. Ik heb het op de volgende manier afgestemd:

  • Ontbijt: magere kwark met frambozen en Smoothie Mix
  • Lunch 1: pasta met komkommer, tomaat, kip, ijsbergsla en cottage cheese
  • Snack: magere kwark met nootjes
  • Lunch 2: pasta met komkommer, tomaat, kip, ijsbergsla en cottage cheese
  • Pre-wo: amino’s en pre-workout
  • Post-wo: shake met mangostukjes
  • Diner: zoete aardappel, vis en groente

Voor het geval dat dit de eerste keer is dat je een voedingsschema van mij ziet (en anders val ik gewoon even in de herhaling): ik zet bewust niet de aantal grammen erbij, want die zijn afgestemd op mij. En niet op jou of wie dan ook. Je kan natuurlijk wel dit schema gebruiken als inspiratiebron.

Het schema is anders dan anders. Eerder at ik altijd maar dan ook echt altijd mijn havermoutontbijtje. Die is er – voor nu – uit. Die ga ik zeker missen…

Hoe plan ik mijn maaltijden in?

Ik ontbijt rond 7 uur, rond 10 uur neem ik mijn eerste lunch. Beetje raar misschien haha, maar dit werkt voor mij.  Meestal ga ik met collega’s rond half 1 een rondje lopen. Daarna neem ik de kwark met nootjes. Vervolgens eet ik rond 4 uur mijn tweede lunch. Ik ben om 5 uur in de sportschool dus hup amino’s en pre-workout erin en gaan! Na het trainen neem ik mijn shake, ga ik lekker naar huis en smikkel ik mijn avondeten nog op. Als afsluiter neem ik een shake met langzame eiwitten. Tijd voor bed!

Ik kies bewust voor deze volgorde zodat ik na het wandelen eiwitten binnen krijg en voor het trainen nog een lading koolhydraten.

Ik ben benieuwd hoe dit schema gaat bevallen. Uiteraard houd ik je op de hoogte!

Liefs, Allysia 4 klein