purpuzplanner-allysianl-14

De eerste paar dagen van het nieuwe jaar zijn voorbij. Hoe gaat het met de goede voornemens? Ikzelf ben niet zo’n voorstander van goede voornemens omdat je altijd doelen kan stellen. Maar doelen stellen en doelen behalen zijn twee verschillende dingen. Dit is ook de tekst die ik tegen kwam in de Purpuz Planner. Deze kreeg ik opgestuurd en de timing kon niet beter zijn. Ik begin met cutting, ons bedrijf begint voeten in de aarde te krijgen. Maar doelen behalen gaat makkelijker met een steuntje in de rug. Dat is wat de Purpuz Planner is.

Purpuz Planner

Balans, Geluk en Succes in de Wereld

Toevallig is dat ook waar mijn blog over gaat. Balans vinden tussen hard werken en hard ontspannen. Daarbij komt natuurlijk geluk en succes kijken. Het zal heel mooi zijn als ik met mijn blog iemand help om dit te vinden. Dit wil Clen, de conceptmaker van de Purpuz Planner, ook. Dat gebeurt op de volgende manier.

Acht tools

In de Purpuz Planner staan naast inspirerende quotes, handige tips en mooie foto’s acht tools. Deze tools gaan je helpen je dromen te visualiseren, concreet te maken en er uiteindelijk naar te handelen. Je maakt er steeds kleinere stappen van en deze zet je uiteindelijk in de Planner. Het heet natuurlijk niets voor niets een Planner. Eerst zet je de stappen in de maandelijkse planner, daarna in de wekelijkse planner. Zo houd je overzicht van de dingen die je moet doen om die gestelde doelen uiteindelijk te kunnen behalen! En dat is wat je wilt.

purpuzplanner-allysianl-5

purpuzplanner-allysianl-7

Naast de tools om je dromen te visualiseren, je doelen te behalen, geeft de Purpuz Planner je ook inzicht. Ik neem aan dat Purpuz staat voor purpose, wat in het Engels doel betekent. Naast dat je je doelen behaald krijg je ook inzicht in jezelf. Nou ja… Dat is wanneer je daadwerkelijk alle acht tools gebruikt. Wat ik je wel kan adviseren!

The best project you will ever work on is you. 

De laatste twee tools noem ik voor het gemak de reflectie-tools. Je kijkt naar de genomen stappen in de maand, de week en zelfs per dag. Je kijkt niet alleen naar de afgehandelde (whoehoe, go you!) stappen maar ook hoe jij hebt gehandeld. Ben je tevreden? Wat kan beter? Wat ging er goed? Geen zorgen. Je wordt er niet de nieuwe Freud van, het zijn twee korte vragen maar zorgen wel voor inzicht voor de toekomst.

purpuzplanner-allysianl-11

De planner maakt gebruik van meerdere middelen die je vast wel eens hebt geprobeerd. Denk hierbij aan mindmaps en een matrix. In de eerste stap visualiseer jij jouw dromen, dit heet de Purpuz Map. In de tweede stap ga je deze concretiseren in de Purpuz Matrix. Met de derde stap, Purpuz Plan, deel je jouw droom op in stappen. Hier geef je vervolgens in de vierde stap – genaamd Purpuz Pad – tijd aan. Door middel van de Maandplanning (stap 5) en de Weekplanning (stap 6) plan je jouw stappen in om jouw droom te realiseren. In stap 7 tijdens de Dagreflectie kijk je hoe je het hebt gedaan. In stap 8 Vragen aan jezelf kijk je naar de afgelopen maand, zodat je naar de toekomst kan kijken.

Het lijkt misschien veel werk. Maar het lijkt mij juist leuk om te doen. Lees wel voordat je begint de eerste paar bladzijden van de planner, zodat je weet wat je moet doen om het op de juiste manier te gebruiken. Vervolgens vindt je achterin de planner het werkboek. Tijd om aan het werk te gaan!

Ik heb de Purpuz planner nog niet gebruikt, maar ik ben al heel erg enthousiast. Ik denk dat ik het ga gebruiken voor doelen qua mijn nieuwe fitjourney of voor mijn blog. Ik vind het wel jammer dat ik de agenda niet mee kan nemen in mijn tas. Daar is het te groot voor. Maar aan de andere kant, deze planner is zo persoonlijk, deze wil misschien je ook niet overal mee naar toe nemen.

Binnenkort probeer ik de Purpuz Planner uit. Ik houd je op de hoogte!

Ben je al net zo enthousiast als ik? Je kan de Purpuz Planner aanschaffen via de website voor €34,95.

Liefs, Allysia 4 klein