Ja, dat lees je goed! I got the job! Vanaf mei ben ik begonnen met solliciteren. Waarschijnlijk iets te vroeg, aangezien ik nog midden in mijn afstudeerperiode zat… Maar hey, je kan er niet vroeg genoeg bij zijn. Toch? Dat dacht ik dus ook. Het gaf stress, routine in mijn manier van solliciteren – not good, not good at all – en eigenlijk vervloog de hoop dat ik ooit een baan ging vinden. 

Elke week keek ik naar mijn LinkedIn-profiel hoe ik deze interessanter kan maken. Een grammatica-foutje daar weg – nobody’s perfect – een wat spontaner woordje daar, een nieuwe zin daar. Ook al wordt LinkedIn meestal gebruikt voor formele relaties, probeer het op een informele manier te benaderen. Bedrijven zijn niet meer zo zeer op zoek naar een persoon met competenties maar juist op zoek naar een persoon dat bij het bedrijf past. Wees dus professioneel maar jezelf op je LinkedIn-profiel. Zodoende ontving ik een berichtje dat een bedrijf op zoek was naar een type zoals ik. Afspraak gemaakt. Vervolgafspraak gemaakt. Mailtje hier. Telefoontje daar. In een notendop… I got the job! 

Een paar tips voor jouw LinkedIn-profiel

Allysiapuntnl-LinkedIn

 

Ik ben geen expert. Laten we dat voorop stellen. Maar bij deze mijn tips op basis van mijn eigen ervaring:

  • Maak een profielfoto waarop alleen je gezicht is te zien. Glimlach niet te uitgebreid maar probeer het ook niet te geposeerd te doen. Snap jij het? Snap ik het? Give it a try!
  • Schrijf een korte “bio” waarmee je aandacht kan trekken. Mijn korte bio is ‘een dametje dat dankzij haar wil haar mannetje weet te staan’. Een korte zin dat je persoonlijkheid voor een groot gedeelte beschrijft.
  • Pas je achtergrond aan naar iets wat echt bij jou past. Zo heb ik mijn bloglogo als achtergrond gebruikt. Hiermee toon ik aan dat content maken een hobby van mij is.
  • Probeer je pagina zoveel mogelijk in te vullen. Je kan per werkgever aangeven wat je daar precies hebt gedaan. Vermijd je taken, maar juist hoe jij bent als collega.
  • Een belangrijk onderdeel: de samenvatting! Hierin kan je in het kort weergeven hoe jij bent als collega, professional, persoon. Probeer hier zoveel mogelijk van jezelf in te leggen, aangezien recruiters scannen in plaats van lezen!

Een zoekopdracht in Google kan je ook veel tips opleveren. Zowel over je LinkedIn-profiel maar ook over je Facebook-profiel. Maar wat dacht je van je Instagram? Tegenwoordig zie ik zelfs vacatures voorbij komen op mijn favoriete social media kanaal. Wie weet wordt je via jouw nieuwste post wel gevonden!

Maar wat betekent dat voor Allysia.nl?

Op zich niet zo heel veel. Ik ga niet meer op regelmatige basis bloggen. Mijn nieuwe baan is mijn prioriteit en mijn hobby fitness wordt mijn uitlaatklep. Dat betekent dat het bloggen op een laag pitje komt te staan. Want hey! Het  moet wel leuk blijven he? Uiteraard blijf ik jullie op de hoogte houden over voedingsschema’s, trainingsschema’s en persoonlijke doelen want blijkbaar vinden jullie dat het leukst om te lezen. Jep, dat kan ik allemaal zien #moehaha.

Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik ontzettend blij ben met deze baan. Het wordt een uitdaging. Het wordt even bikkelen. Het wordt vooral wennen om van 10 uur in de week naar 40 uur in de week te gaan. Maar wel elke zaterdag vrij! Na 4 jaar is dat een heel fijn vooruitzicht haha!

Op naar Het Grote Mensen Leven! 

Liefs, Allysia 4 klein