Een What I Want Wednesday post met als titel ‘passie’?! Ja, ik wil dus passie. Best deprimerend als je er over nadenkt. Heb ik dan geen passie? Of zijn mijn hobby’s mijn passie? Dat zijn de vragen die mij de laatste tijd bezig houden.

Tijdens de masterclass van Nynke Kupers had ik de ballen om op te staan, de microfoon aan te nemen en een persoonlijke vraag te stellen. Midden in de zaal, voor andere mensen en een nieuwsgierig Nynke die graag meer van mij wilde weten. Slik! De vraag kwam uiteindelijk op het volgende neer *kuchkuch*… “Wat nou als je niet precies je passie weet? Hoe kom je daar dan achter?” Het was even stil in de zaal. Awkward!

Ik kreeg een ontzettend lief bemoedigend klopje op mijn been van Marjolein terwijl Nynke om meer informatie vroeg. Nu weet ik niet meer precies wat ik heb gezegd, ik weet nog wel dat ik rood werd, trillende handjes kreeg en zachtjes “dankjewel” zei nadat Nynke mijn vraag had beantwoordt. Laat niet die microfoon vallen Allysia, laat niet die microfoon vallen! Missie geslaagd.

Het zit namelijk zo. Ik heb een aantal hobby’s, sporten en bloggen bijvoorbeeld. Muziek houdt mij dagelijks bezig, de volgende vakantie boeken terwijl de eerst volgende twee vakanties nog moeten komen. Georganiseerd te werk gaan met lijstjes schrijven en planningen maken. Doelen stellen voor mezelf, mijn blog en op het werk. Dit zijn een aantal voorbeelden waar ik mij dagelijks mee bezig houdt. Maar wat is dan mijn passie?!

Snap je dat het awkward werd in de zaal? Want zo’n beetje elke vrouw in de zaal heeft een passie, een doel, een toekomst voor haarzelf en weet dan ook dat pad te bewandelen. Dat denk ik dan in ieder geval. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat míjn passie is.  Of zijn mijn hobby’s dan mijn passie? Elke dag ben ik bezig met sport en voeding, mezelf verbeteren. Is dat dan mijn passie? Ik weet het niet. Ik zie passie als een groot woord, een alles omvattende koepel die de rode draad in jouw leven is. Alleen weet ik niet op dit moment wat die rode draad is.

Over een jaar ben ik afgestudeerd. En dan..? Wat ga ik dan doen? Is dan mijn onderneming klaar om van start te gaan? Heb ik deze blog dan nog?  Heb ik dan mijn passie gevonden? Of weet ik eigenlijk mijn passie al lang en moet ik zelf alleen nog eventjes voor mezelf erkennen?

Met de tips and tricks van Nynke (die jij hier kan terugvinden) ga ik dit onderzoeken. Hoe dit verloopt, kun je uiteraard teruglezen op Ruffle Up!

Wat betekent passie voor jou?

Passie-background